3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'a 15 Milyon Euroluk su projesi

Avrupa Birliği (AB) katılım öncesi mali destek fonunun (IPA) Türkiye'de 8 belediye için başlattığı içme suyu temini projesi kapsamında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde toplantı yapıldı.

Silvan'da uygulanacak ve maliyetinin 15 milyon euro olduğu bildirilen projenin ilçede yaşayan vatandaşların hayat standardını yükselteceği belirtildi.

İller Bankası, DSİ Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan Silvan Belediye Başkan Vekili İhsan Baykara, "IPA kapsamında hazırlanan içme suyu modernizasyonu projesi ile kaynakların doğru kullanılması, su kaçaklarının önlenmesi ve vatandaşlara sunulan hizmetlerin karşılığının belediyeye geri dönüşü sağlanacak. İlçede yaşayan vatandaşların hayat standartları yükseltilmiş olacaktır" dedi.
Proje koordinatörü inşaat mühendisi Mustafa Küçükşahin ise, "Projenin maliyeti yaklaşık 15 milyon euro, bunun tahmini yüzde 75'i Avrupa Birliği fonlarından hibe yoluyla karşılanacak geri kalan tahmini yüzde 25'lik dilimi ise Silvan Belediyesi tarafından karşılanacaktır" şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra söz alan müşavir firma proje müdürü Jorgen F. Knudsen, şunları söyledi:

"İlçe merkezinde bulunan depo ve su kaynağına ve santralin bulunduğu alana bir saha gezintisi yaptık. İçme suyu projesi dalında Türkiye genelinde kapsama alınan 8 projeye dahil olan Silvan Belediyesi'nin projesi, ilçede tespit edeceğimiz sahalarda ilçe merkezine su dağıtımının yapılmasını öngören içme suyu projesidir. Bu proje şehrimizin en az 30 yıllık su ihtiyacını karşılayacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?