3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'a fizik tedavi uzmanı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine ilk kez fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı atandı.

Atamayı değerlendiren Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Apaçık, ''Silvan yapılan atamalarla birlikte tarihin en önemli dönemini yaşıyor'' ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından Silvan ilçesine ilk defa bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının atandığını belirten Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Apaçık, "Hastanemize atanan fizik tedavi uzmanı, görevine başladı. Silvan yapılan atamalarla birlikte tarihin en önemli dönemini yaşıyor. 2008 yılında ilçemize çeşitli dallarda uzman doktor atandı. Hastanemiz hem fiziksel koşulları hem de çalışma ortamı olarak bir bölge hastanesi konumuna gelmiştir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanımızın atanmasıyla hastanemizde açacağımız yeni bir üniteyle yeni bir hizmet dönemi başlatacağız. Kemik ölçüm cihazının getirilmesiyle birlikte hastalarımızı başka illere gitmekten kurtarıp tedavilerini hastanemizde gerçekleştireceğiz" dedi.


İlçeye yeni atanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Mehmet Salih Baran ise, Silvan'a atanmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, 1984 yılında İlköğretimini Silvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) tamamladığını ifade etti. Baran, ''Silvan halkı hizmetin en iyisine ve en güzeline layıktır. Fizik tedavi merkezinin olmayışı, kemik ölçüm cihazının olmaması nedeniyle sadece poliklinik hizmeti veriyoruz. Günde 30 hastayı muayene edip ilaç tedavisini uyguluyoruz. Gerekli donanım ve araçların eksikliği nedeniyle hastalarımızın birçoğu Diyarbakır ve Batman gibi illere gidip tedavi görmek zorunda kalıyor. Bu eksiklikler giderildiği takdirde bu hizmetlerimizi hastanemizde gerçekleştireceğiz. En kısa zamanda hastanemizin bünyesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini açacağız. Silvan halkına en iyi şekilde hizmet verebilmemiz için bu eksiklikleri tamamlamamız gerekmektedir" şeklinde konuştu Silvan Kaymakamı Veysel Beyru ise, "İlçemiz her alanda değişimler yaşıyor. Bu da gelişim açısından çok önemli. Daha önce ataması yapılan uzman hekimlerin eş durumundan tayinlerinin çıkması ise hizmetlerimizin aksamasına neden oluyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bu tür tedbirlerin alınması hizmet anlamında büyük fayda sağlayacaktır. İlçemize ilk kez fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının atanması da halkımız adına faydalı olacaktır. İnsanlarımız başka illere gitmekten kurtulacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 17:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?