3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'a yatılı okul

Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) yaptırılacak 16 derslikli ilköğretim okulu ile 200 yataklı yatakhane için çalışmalar başladı.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından Silvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda yaptırılan ve 4 milyon 370 bin YTL'ye ihale edilen 16 derslikli ilköğretim okulu ile 200 kapasiteli öğrenci yatakhanesi inşaatının 31 Aralık 2008 tarihinde tamamlanacağı belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Silvan YİBO Müdürü Gültekin Gücüyener ile müdür yardımcıları inşaat alanını gezerek çalışmalar hakkında bildi aldı. Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan 16 derslikli ilköğretim okulu ve 200 öğrenci kapasiteli yatakhanenin gelecek için büyük bir yatırım olduğunu söyleyerek, ''Bu yatırımın ilçemizde eğitim adına büyük bir yatırım olduğuna inanıyorum. 4 milyon 370 bin YTL harcamayla 16 derslikli okul yaptırmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Okul Müdürü Gültekin Gücüyener ise, "Yeni derslik ve yatakhane binaları 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilecek. Türk Telekom Genel Müdürlüğü ve yetkililerine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Geleceğe yatırım yapmanın yolu cahillikle savaşmaktan geçer" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?