3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'a yüksekokul gelecek mi?

Diyarbakır'ın Silvan Kaymakamlığı ilçede yüksekokul kurulması için çalışmalara başladı. Kaymakam Veysel Beyru, bu amaçla kurum amirleriyle bir araya geldi.
Silvan Kaymakamı Veysel Beyru ile Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Kaymakamlık makamında yaklaşık bir saat süren bir toplantı yaptı. 12 derslikli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) Türk Telekom tarafından yapılan yeni okul binasına taşınmasıyla boşalacak yerin yüksekokula verilmesi kararlaştırılırken, aynı alanda mevcut iki binanın 250 bin YTL ödenekle onarılıp pansiyona dönüştürülmesine karar verildi. Kaymakam Beyru, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kendilerine verilen mevzuatı yerine getirdikleri taktirde yüksekokulun Silvan'a kurulması önünde herhangi bir engel kalmayacağını belirtti.


Kaymakam Beyru, şöyle devam etti: "Yüksekokul kararı alınırsa 1-2 yıllığına geçici bir süreliğine tahsis edeceğimiz okulda eğitim yapılacaktır. İlçemizde hayırsever bir vatandaş 30 dönüm arazı bağışladı. Bir yıl içinde yüksekokul kampüsünü bitirmek istiyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da olmak üzere işadamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızla görüşerek, yüksekokul inşaatı için destekleri ve yardım yapmaları için görüşmeler yapacağız."


Kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttükleri yüksekokul kurulması çalışmaları için önümüzdeki hafta içinde Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne dosya sunulacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 10:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?