3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da açık hava film günleri başladı

Silvan İlçe Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen 'Açık Hava Film Günleri' başladı.

İftar sonrası aileleri ile parkta kurulan dev ekranlarda önemli yapıtları izleyen vatandaşlar iyi bir gece geçiriyor.

Silvan Belediyesi tarafından başlatılan Açık Hava Film Günleri, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Ramazan ayı nedeniyle başlatılan film günleri 11 mahallede sinema severlerle buluşacak. Açık hava film şenliği kapsamında; yönetmenliğini Özkan Küçük'ün yaptığı 'Nohutlu Pilav', Bille August'un 'Özgürlüğün Rengi' filmi, Bahman Ghobadi'nin 'Kaplumbağalar da Uçar' filmi, Hayao Miyazaki'nin 'Komşum Totoro' filmi, Ken Loach'ın 'Özgürlük Rüzgarı' filmi, Kawa Akreyi'nin 'Cigerxwin' belgeseli, Julie Gavras'ın 'Fidel'in Yüzünden' filmi, Kazım Öz'ün 'Dur' belgeseli, Nursel Doğan'ın 'Dışarısı Nasıl' belgeseli, Yılmaz Güney'in Yol filmi izleyicilerle buluşuyor.

SİNEMA KENTLE YILLAR SONRA BULUŞTU

Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği film şenliği ile ilgili konuşan Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, vatandaşlara bir ilki yaşattıklarını belirterek, "Yıllar önce Silvan'da iki büyük sinema salonu vardı, ancak çeşitli sebeplerden ötürü kapandığı için yeni nesil sinemanın ne olduğunu bilmiyordu. O sinema salonları olmasa bile bundan sonra düzenleyeceğimiz açık hava film günleri ile Silvanlı yurttaşlarımızı en seçkin sinema film örnekleri ile buluşturacağız" dedi.
İlk gösterimde yüzlerce kişinin izlediği 'Özgürlük Rüzgarı' adlı film büyük beğeni toplarken film günlerinin 27 Eylül tarihine kadar süreceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 11:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?