3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da 'Ana-Kız Okuldayız' başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın desteklediği 'Ana-Kız Okuldayız' okuma-yazma kursuna 8 bin 500 kişinin okuma-yazma bilmediği Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde start verildi.

Silvan Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan alan çalışmasında 5 bin kadın ile 3 bin 500 erkeğin okuma-yazma bilmediğinin tespit edilmesi üzerine 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası başlatıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nimet Polattağ, okumanın önemine değinerek, yörede okuma-yazma bilmeyen insan kalmayacağını savundu. Okuma-yazma kampanyası ile ilgili bilgi veren Polattağ, şunları söyledi:

"Halen merkez ve köylerimizde özellikle kız çocuklarının eğitimine anne ve baba tarafından yeterince önem verilmediği görülmektedir. Kadınların yetişkin bireyler gibi kendini ifade etmeleri, toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmeleri okuma-yazma becerisi kazanmalarıyla mümkündür. Bu bağlamda Halk Eğitim Merkezi, İlçe Kaymakamı Veysel Beyru başkanlığında ve diğer tüm kurum amirlerinden oluşan İlçe Yürütme Komisyonu oluşturulmuştur. İlçe Yürütme Komisyonu olarak ilçemizde başta okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilmesi, bunların okuma yazma kursuna kayıtlarının sağlanması ve kurs verecek öğretmenlerin belirlenmesi işlemleri yürütüldü. Bu çalışmaların sonucu olarak Eylül ayı itibariyle yani 1 aylık süre içinde 14 okuma yazma kursu açılarak 272 kursiyerin katılımı sağlandı. Hedefimiz 2008-2009 eğitim öğretim yılının sonuna kadar 100 adet okuma yazma kursu açıp 2 bin kursiyere okuma-yazma öğretmektir. İlçemizin eğitim seviyesini yükseltmek için Halk Eğitim Merkezi'nce eğitim hizmetlerini geliştirme ve yaygınlaştırma çalışmalarına devam edilecektir."

KÖY İMAMLARI DESTEK VERİYOR

Güneydoğu Anadolu'da bazı ailelerin yanlış inanışlar nedeniyle kız çocuklarını okula göndermemesi üzerine devreye din görevlileri giriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı kadrolu imamlar çocuklarını okula göndermeyen aileleri evlerinde ziyaret ederek ikna ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, okuma-yazma kurslarında en fazla görev alan ve okuma-yazmayı öğreten 25 personeli bir haftalık tatile göndereceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 10:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?