3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da başarılı göz ameliyatları

Silvan ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde yapılan başarılı göz ameliyatları vatandaşları başka illere gitmekten kurtardı.

Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Lokman Balyen tarafından yapılan başarılı ameliyatlara bir yenisi daha eklendi. İlçede doğuştan 'Bilateral Konjenital katarekt' görme sorunu olan Leyla Toraman, başarılı bir ameliyatla görmeye başladı.

Görmeye başlayarak dünyaya adeta yeniden geldiğini söyleyen Leyla Toraman, "Çok şükür ben de arkadaşlarım gibi görüyorum artık. Okuyup doktor olacağım" dedi.

İki çocuğu doğuştan görme özürlü olan Baba Nazım Toraman, "Benim iki çocuğum doğuşlarından beri görme özürlü olarak hayatlarını sürdürüyordu. Çocuklarımı götürmediğim yer kalmamıştı. Bu bölgede Batman ve Diyarbakır'da bu ameliyatın yapılmadığını söylediler. Silvan Devlet Hastanesi'ndeki Dr Lokman Balyen çocuklarımı ameliyat edeceğini söyledi. Artık çocuğum görüyor. Çocuklarımın acısını çekiyordum ama şu anda dünyanın en mutlu insanı oldum" ifadelerini kullandı.

Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Lokman Balyen, "Bu hastamız on beş gün öncesinde gözlerindeki görme rahatsızlığı nedeniyle hastanemize başvurdu. Hastamıza yaptığımız muayene ve tetkikler sonucunda bilateral konjenital katarakt tespit edilerek hastamıza ameliyatı önerdik. Hasta yakınları ameliyat kararı verdikten sonra onu bir hafta boyunca hastanemiz göz servisi bölümünde yatırdık. Gerekli tedavilerden sonra ameliyata alındı. Ameliyata her iki gözden katarak alındı ve yerine suni bir mercek yerleştirilerek başarılı bir şekilde hastamızın gözlerini açabildik. Bu göz ameliyatlarının Silvan'da yapılması, Silvan halkı için bir güzel hizmettir. Ayrıca ameliyat için kimseden kesinlikle hiçbir şekilde para almıyoruz" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 12:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?