3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da Danone kupası sonlandı

Silvan ilçesinde düzenlenen Danone Kupası İlköğretim Okulları Arası Futbol Turnuvası sonuçlandı. Turnuvanın şampiyonu Mehmet Adil Kepolu İlköğretim okulu oldu.

Silvan Adaş Spor Tesisleri'nde yapılan Danone Kupası final maçında Mehmet Adil Kepolu İlköğretim Okulu ile Kazım Karabekir İlköğretim Okulu karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen karşılaşmada, minik futbolculara arkadaşları tribünden destek verdi. Yaklaşık 1 saatlik karşılaşmada Mehmet Adil Kepolu İlköğretim Okulu ile Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 4-4 berabere kaldı. Yapılan penaltı atışlarında Mehmet Adil Kepolu İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nu 5-4 yenerek şampiyon oldu. 24 okulun katıldığı turnuvada Kazım Karabekir İlköğretim Okulu ikinci, Silvan Yatlı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ise üçüncü oldu. Turnuva sonrası düzenlenen törende dereceye giren okullara ödüllerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Ok, Erdal Çolak ve Gazeteci İhsan Yılmaz verdi. Turnuvada şampiyon olan Mehmet Adil Kepolu, Kazım Karabekir ile YİBO, Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan Danone Kupası Türkiye Minikler Futbol Turnuvası'nda Silvan'ı temsil edecekler. Sporun sevgi, kardeşlik ve kaynaşma olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Ali Ok, "Öğrencilerimizin sadece derslerde değil, sosyal alanlarda da başarılı olmasını sağlamalıyız. İlçelerimizde düzenlenen Danone Minikler Futbol Turnuvası büyük bir katılımla sonuçlanmıştır. Geçen yıl ilçemizi temsilen Türkiye finallerine giden ve Türkiye birinciliğini penaltı atışlarında kaçıran Silvan YİBO'nun bu yıl yine Türkiye finallerine katılacağından eminim" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Çolak, " Geçtiğimiz yıl ilçemizi temsil eden YİBO takımı Türkiye Milli Takım altyapısına 3 futbolcu göndermişti. Diyarbakır'da yapılacak olan Danone Kupası Türkiye Minikler Futbol müsabakalarında milli takım teknik adamları tarafından da izlenen miniklerimiz arasında elit sporcuların Türkiye milli takım altyapısına alınacağına inanıyorum'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 15:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?