3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da Eğitim-Bir-Sen'den iftar

Silvan ilçesinde Eğitim-Bir-Sen üyeleri, düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.

Eğitim-Bir-Sen Silvan Şubesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği, bu yılda görkemli ve yüksek bir katılımla gerçekleşti. İki yüzün üzerinde davetlinin katıldığı iftar yemeğinde, Silvan Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Eğitim Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı Yasin Yıldız, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Eğitim Bir Sen Şube üyeleri de hazır bulundu. Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yasin Yıldız, "Hepimiz öğretmen ve idareci olarak görevlerimizin bilincindeyiz.

Bütün sendikacıların hükümette talep ettiği ücretler aynıdır. Ülkemizde her geçen gün sivil toplum güçlerinin sayıları artmaktadır. Sivil Toplum ve okullar işbirliğiyle okullardaki eğitim kalitesini daha da artacaktır. Bölgemizde yaşanan öğretmen açığı var. Bu açıkların hükümetimiz tarafında yapılacak atamalarla bu sıkıntıların geçeceğine inanıyorum" dedi.

Silvan Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, "2008 - 2009 eğitim öğretim yılında 11 projemizle start verdik. Bu yıl projelerimizle eğitim kalitesinin daha da artacağına inanıyorum. Ülkemizin eğitimcilere ve çalışan insanlara ihtiyacı var. Bu yılki öğretmen açıklarını ücretli öğretmenlerle gidermeye çalışıyoruz. Bakanlığımızın bu konuyla ilgili çalışmaları var. En kısa zamanda öğretmen açıklarımızın giderileceğine inanıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 15:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?