3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da eğitim şöleni

Silvan ilçesinde 2007-2008 eğitim, öğretim yıllında OKS'de başarılı olan 153 öğrenciye altın verildi.

Silvan'da 2007-2008 döneminde dershane ve okul bünyelerinde açılan kurslarda eğitim gören öğrenciler için şölen düzenlendi.

Sezik Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim şölenine Kaymakam Veysel Beyru, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Okyar, Belediye Başkanı Fikret Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, "Aylarca çalıştık ve çabaladık. Bugün de bunun karşılığını aldık. Başarılı olan öğrencilerimiz için bu gece böyle bir organizasyon tertipledik. Bu gece köylerden de gelen öğrenci ve öğrenci velileri var aramızda. Biz eğitime çok önem veriyoruz. Eğitimde başarı takım çalışması ile gelir. Öğretmen faktörü tek yeterli değildir. Velilere de çeşitli görevler düşmekte. Sürekli okulla gidip gelmeli, öğrencisi olduğu öğrencinin sınıf öğretmeni ile devamlı diyalog içinde olmalıdır. Veli okula gidip öğrencinin durumunu sormuyorsa, öğretmen velinin evine gidip bilgilendirmelidir'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardında ödül dağıtım törenine geçildi. OKS'de başarılı olan ilk üç okulun müdürlerini tebrik eden Kaymakam Beyru müdürlere başarı belgesi verdi. Fen lisesini kazanan öğrencilere ise altın ve başarı belgelerini Garnizon Komutanı Albay Semih Okyar verdi. Anadolu lisesini kazananlar ise altın ve başarı belgelerini Belediye Başkanı Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın ve AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan'dan aldılar.

Daha sonra öğrenciler protokolde bulunanlara teşekkür plaketi verdiler. Ardından tüm davetiler birlikte halay çekerek gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 16:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?