3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da eğitim yardımı izdihamı

Silvan ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından çocuklarını okula gönderen ailelere dağıtılan 18 ila 39 YTL arasındaki eğitim yardımı sırasında izdiham yaşandı.

Şartlı Nakil Transfer ücretini almak için PTT Silvan Şubesi önünde sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturan kadınlar, izdihama yol açtı. 18 ila 39 YTL arasındaki öğrenci paralarını almak için kalabalıktan fenalık geçiren bazı kadınlar, yaşananlara tepki gösterdi. Görevliler sık sık sırada itişip kakışan kadınları sakinleştirmeye çalışırken, kadınlar gruplar halinde içeriye alındı.

Saatlerdir sırada beklediğini söyleyen Seher Kaya, "Sabah saat 08:00'dan beri sırada bekliyorum. Çocuklarımızın maaşları için buradayız. Bu paraları çocuklarımız için veriyorlar. Burada sıra beklemekten utanıyorum. Gerçekten rezalet bir durum içerisindeyiz. Buna bir çözüm bulsunlar. Üç beş kuruş veriyorlar çekmediğimiz eziyet kalmıyor. Bu yetmezmiş gibi, kocalarımız çocuk yardımı diye bize verilen bu paraları bizden alıyor, ne yaptıklarını bilmiyoruz. Bu paralar çocuklarımızın eğitimi için harcayamıyoruz"

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 12:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?