3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da iş adamından eğitime destek

Hayırsever işadamı Yaşar İnatçı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Karacalar Köyü İlköğretim Okulu'na giyim, bilgisayar projeksiyon cihazı yardımında bulundu ve okulun kütüphanesini donattı.

İstanbul'da yaşayan işadamı Yaşar İnatçı, doğup büyüdüğü Karacalar köyüne yardımda bulundu. 'Eğitime yüzde yüz destek' kampanyası kapsamında Karacalar İlköğretim Okulu'na kütüphane, bilgisayar, öğrenci üniforması ve projeksiyon cihazı yardımı yapan İnatçı, tüm yardımların 50 bin YTL değerinde olduğunu söyledi. Eğitime verdiği desteği artırarak devam ettireceğini belirten işadamı İnatçı, "Ben bu köyde doğup büyüdüm. Ama şu anda İstanbul'da yaşıyorum. Ancak benim aklım hep köyümdeki çocuklarda ve eğitimde.

Benim ailem halen bu köyde yaşamaktadır. Ben çocuklarımızın okuması için elimden gelen çabayı sarf edeceğim. Biz işadamları olarak kendi bölgemize sahip çıkmamız gerekiyor. Her şeyi devletten beklemek yanlış bir yaklaşımdır. Bugün biz bölgenin işadamları olarak bölgemize sahip çıkmamız ve yatırımlarımızı bölgemize çekmemiz gerekiyor. Orada yaşanan işsizliği ve yoksulluğu bu şekilde giderebiliriz. Ben eğitim sevdalısıyım. Eğitim için her şeyi yapmaya hazırım" dedi.

Karacalar Köyü Muhtarı İhsan İşçi, okula ve öğrencilere yaptığı yardımdan ötürü Yaşar İnatçı'ya teşekkür etti.
Karacalar İlköğretim Okulu tarafından ise eğitime katkılarından dolayı işadamı Yaşar İnatçı'ya plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 11:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?