3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da İstiklal Marşı kutlamaları

Silvan ilçesinde Profilo İlköğretim Okulu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yılı dolayısıyla Silvan Profilo İlköğretim Okulu'nda öğretmenler tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy'un hayatının temsili gösterisi öğrenciler tarafından yapıldı. Türkçe öğretmeni Yusuf Atasayar günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, öğrenciler de Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu. Profilo İlköğretim Okul Müdürü Mesut Topçuoğlu, "12 Mart 1921 tarihi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) İstiklal Marşı'nın kabulü günüdür. 87 yıl sonra bugün yurt genelinde kutlanmaya başladı. Biz de bu etkinlikler çerçevesinde

öğretmenlerimizin büyük çabaları ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları sonucu bu etkinliği gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kısa bir süre içinde İstiklal Marşımızın Meclis'te kabulünün temsili gösterisini hazırladık" dedi.

Törene Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Emniyet Müdürü Abdullah Şüküroğlu, Silvan Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Emre Başatlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cüneyt Akkuş, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 14:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?