3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da kırtasiye yardımları

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Dorukardı Mezrası İlköğretim Okulu'na eğitim seti yardımı yaptı.

TOÇEV yöneticisi Eda Çetin, Türkiye'nin çeşitli illerinde maddi yetersizlikler nedeniyle okuyamayan ve çalışmak zorunda kalan çocuklara bütün eğitim hayatları boyunca maddi-manevi destek vermeye devam ettiklerini belirterek, "2006 yılından bu yana sürdürdüğümüz 'Bir Şey Değişiyor, Her şey Değişiyor' sloganıyla yola koyulduk. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında da 5 ilde birçok çocuğumuza eğitim seti dağıtıyoruz. Silvan ilçesine bağlı Dolukardı Mezrası İlköğretim Okulu ile ilgili bilgiler aynı köyün ilköğretim öğretmeni olan Ömer Kurt tarafından bize mail ve mektuplarla iletildi. Biz de arkadaşımızla birlikte bu köyümüze gelerek buradaki öğrencilere eğitim setleri yani kırtasiye malzemesi getirdik. Bununla birlikte fizibilite çalışmalarımızı yaparak, yönetime bildireceğiz. Okulun fiziki şartları kötü, çevre duvarlar ve çocukların oyun alanları yok. TOÇEV olarak, bu çalışmalarımızı tamamlamak için çalışmalarımıza başlayacağız" diye konuştu.

Dolukardı İlköğretim Okulu öğretmeni Ömer Kurt ise 3 yıldan bu yana köyde görev yaptığını ifade ederek, "Burada göreve başladıktan sonra çocuklarımızdaki okuma azmini gördükten sonra ben de okulumuza ve öğrencilerimize yardım yapacak hayır kurumlarıyla irtibata geçtim. TOÇEV bizimle çok ilgilendi. Silvan halkı, köy halkı ve öğrencilerimizin adına TOÇEV ailesine yardımlarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 14:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?