3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da kışlık için ağaç katliamı

Silvan ilçesinde bulunan Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi bahçesindeki ağaçlar belediyeden izin alınmadan kesilirken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Park ve Bahçeler Müdürü Ramazan Yerelma, ağaç kesimi için izin alınmadığını ve kesim yapan kurum hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını söyledi.

Silvan'da bulunan Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi'nin bahçesindeki ağaçların izinsiz olarak kesilip budanmasına vatandaşlardan büyük tepki geldi. Konuyla ilgili konuşan merkez yetkilileri ise, "Ağaç kesme işini bizim müstahdem yapmış. Bu konuda bilgimiz yok" dediler.

Tüm Türkiye'de fidan dikme kampanyaları yapılırken, Silvan'daki Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi tarafından ağaç katliamı yapıldı. Kış hazırlıklarının yapıldığı ilçede vatandaşlar odun satıcılarından odun alırken, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi ise bahçesinde bulunan ağaçları keserek kış hazırlıklarını yapıyor. Silvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ramazan Yerelma, belediyeden budama veya ağaç kesimi için herhangi bir iznin alınmadığını belirterek, "Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi tarafından kesilen ağaçlarla ilgili herhangi bir izin belediyemizden alınmamıştır. Ağaç budamak ve kesmek için belediyemizden izin alınması gerekir. Biz de ağaç kesme ya da budamak için izin belgesi veriyoruz. Adı geçen kurum herhangi bir izin almadan kesmiştir. Bu konuda gerekli yasal işlem yapılacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 15:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?