3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da şap aşıları yapıldı

Silvan ilçesinde Tarım Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu 2008 yılı şap aşı kampanyası başarılı bir şekilde sona erdi. İlçede toplam 9 bin adet hayvana şap aşısı uygulandı.

Silvan İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından 7 bin adet büyükbaş ve 2 bin adet küçükbaş hayvana şap aşısı uygulandı. İlçe Tarım Müdürü Necati Özçelik, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin (AB) ortak projesi olan şap aşısı projesinin bu yıl itibariyle tamamlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Şap viral bir hastalıktır ülkemize genellikle komşu ülkelerden kaçak hayvanların ülke sınırlarına girmesinden sonra hastalık görülmektedir. Bölgemizde son yıllarda yapılan aşılamalar sonuç göstermiş ve vaka sayısı oldukça azalmıştır. Bu bölgede viral şap aşıları kullanılmıştır ve Sonbahar şap aşıları ilçe bazında yüzde 85 civarında başarılı olmuştur. Ayrıca Tarım Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yönetmelik çerçevesinde aşılama dönemi sonunda şap aşılama oranı yüzde 85'e ulaşmayan il ve ilçelerde büyükbaş hayvan nakillerinin başka illere yapılmayacağı bildirilmiştir. Kurban Bayramı nedeniyle ve bölge olarak merkezi konumda olmamız nedeniyle bu aşılamaya oldukça önem verilmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 10:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?