3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da selde 80 koyun telef oldu

Silvan ilçesinde etkili olan yağışın ardından sele kapılan 80 koyun telef oldu. Köydeki günlük hayatı felç eden sel nedeniyle köyün alt yapısı tamamen zarar gördü.

Edinilen bilgilere göre, Silvan ilçesine bağlı Yeniköy Dinlendi mezrasında etkili olan yağmur ve dolu sele neden oldu. Köy mezrasında oluşan sel, yaklaşık 80 koyunu da beraberinde sürükledi.

Sele kapılan küçük başhayvanlar, 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yuva Köyü Köprüsü'ne kadar sürüklendi. 300 koyun ise sele kapılmaktan son anda kurtarılırken, sel sularına kapılan koyunların leşleri traktörle Silvan ilçesindeki çöp alanına atıldı. 1976 yılından bu yana ilk kez böyle bir felaketle karşı karşıya geldiklerini belirten köy sakinlerinden Latif Taştekin, "Köy merasında 380 küçük başhayvanımız çobanımız tarafından otlatılmaktaydı. Köyümüzde 9 ailenin yaklaşık 80 küçükbaş hayvanı telef oldu" dedi.

Köy Muhtarı Hüseyin Balyen ise, "Köyümüzde geçimini hayvancılıkla sağlayan 9 ailenin küçükbaş hayvanları sel nedeniyle telef olmuştur. Köyümüzde hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz mağdur olmuşlar. Bu zararların ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 13:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?