3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da seracılık gelişiyor

Kuraklığın bu yıl etkili olduğu Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde seracılık çiftçilere hayat veriyor. Kaymakam Veysel Beyru, ilçede 4 ortaklı ve bin metrekarelik bir serayı hayata geçireceklerini söyledi.


Silvan'da Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından 'Gelir Getirici Projeler' kapsamında Yukarı Veysi köyünde oluşturulan serada inceleme yapan Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, çiftçilerin artık alternatif ürün yetiştirdiğini belirterek, "2007 yıllından bu yana desteklediğimiz bu projenin hayata geçirilmesi ile büyük mutluluk duyuyoruz. 216 metrekarelik projeler için 4 bin YTL destek veriyoruz. Seracılığı geliştirmek adına 216 metrekareyi yeterli görmüyoruz. İlçe merkezinde 4 ortaklı ve bin metrekarelik bir serayı yakında hayata geçireceğiz" dedi.


Aldığı kredi ile Yukarı Veysi köyünde seracılığı hayata geçiren İsmail Polatağ, seralar hakkında Kaymakam Beyru'ya bilgi verdi. Üç yıl önce hayata geçirdiği seracılık projesi hakkında fazla bir bilgi sahibi olmadığı için ilk yıl sonuç alamadığını söyleyen Polatağ, geçen yıl ise yanlış ilaç kullandığı için beklediği sonucu alamadığını dile getirdi. Tarım Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendislerinin desteği ile seracılıkta istediği sonucu aldığını ifade eden İsmail Polatağ, "Bugüne kadar kimse tarafından
seracılık ile sebze dikimi Silvan ve çevresinde gerçekleştirilmediği için ilk yıllarda büyük sıkıntı çektik. Uzun uğraşlar sonucunda istediğimiz sonuca ulaştık. Bugün burada ürettiğimiz salkımlı domatesler Antalya ve Mersin'de üretilenlerle aynıdır. Ürettiğimiz sebzeleri bölgede satıp aile bütçemize gelir elde ediyoruz. Damla sulama tekniği ile suladığımız için su tasarrufu da sağlıyor. Bu sene kuraklık yaşandığından, damla sulama tekniğinin önemi de ortaya çıktı" şeklinde konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?