3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da seracılık gelişiyor

Silvan ilçesinde, Sosyal Riski Azaltama Projesi (SRAP) kapsamında başlatılan seracılık projesi hızla gelişiyor.

Evlerinin önünde kurdukları küçük çadırlarda ürettikleri sebzeler yöre halkı için geçim kaynağı oldu.

Silvan Kaymakamlığı'nın Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında başlattığı seracılık projesi bölgede hızla yayılıyor. Seracılığın sektör haline geldiğini belirten Kaymakam Veysel Beyru, "Bölge iklimi seracılığa çok uygun olduğu için biz de Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında seracılık projesi geliştirdik. Bugüne kadar 17 çiftçimiz seracılığı öğrendi. Bu insanlarımızın yapmış olduğu çalışmalar ve gelecekte yapılacak çalışmalarla birlikte ilçemizde seracılık, tüm Güneydoğu'ya sebze verebilecek kapasiteye gelecektir" dedi.

Evinin önündeki, yanındaki boş arsaya kurduğu seradan elde ettiği ürünleri hem tüketip hem pazarlayan Mehmet Şirin Yaşar (64), "50 yıldır tütün ekiciliği yapıyorduk. Tütüne getirilen kota sisteminden sonra hiçbir gelirimiz kalmadı. Kaymakam ve Belediye Başkanı'nın destekleriyle serada yetiştirdiğimiz ürünleri satarak aile ekonomimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Kaymakamlık bize 250 metre alanlık bir sera verdi. Belediye ise damlama sistemiyle sulama kolaylığı sağladı. Şimdi yılda iki ürün yetiştiriyoruz.

Akdeniz Bölgesi'nden getirdiğimiz domates, biber, salatalık, maydanoz, soğan, roka, tere otu, marul ve sarımsak gibi sebzelerin fidan ve tohumlarını burada ekiyoruz. Şu anda küçük bir seram var, bu serayı geliştirmek ve daha büyük seralar kurmak için desteğe ihtiyacımız var. Bunun için, Tarım Bakanlığı'ndan gerekli desteğin sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 11:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?