3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'da yılsonu sergisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün Ulusal Eğitime Destek Kampanyası kapsamında 2007-2008 eğitim-öğretim yılında merkezde açmış olduğu trikotaj, el sanatları, halıcılık, dikiş, nakış, giyim ve okuma yazma kurslarının yıl sonu sergisi ve belge dağıtım töreni düzenlendi.


Silvan Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda üretilen çalışmaların yer aldığı sergi açılışına Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Celal Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Beyru, eğitimin sadece okullarla sınırlı kalamayacağını, dünyanın sürekli gelişme içerisinde olduğunu, çocukların ve gençlerin bu değişime ayak uydurmak için kazanmaları gereken bilgi ve becerileri okul çatısı altında aldıklarını söyledi. Kaymakam Beyru, örgün eğitime devam edemeyen veya hiç örgün eğitim fırsatı yakalayamamış yetişkinlerin ise bu bilgi ve becerileri ancak yaygın eğitim kollarından aldığını belirtti. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 262 kurs açtıklarını söyleyen HEM Müdürü Nimet Polattağ ise, "262 kurs biriminde 9 bin 200 öğrencimize verilen kursların bitiminde, başarılı kursiyerlere belge vermek için toplanmış bulunmaktayız. Trikotaj, el sanatları, halıcılık, dikiş nakış, giyim, okuma yazma, OKS ve İngilizce kurslarında müdürlüğümüz bünyesinde eğitim verilmektedir. Verdiğimiz bu eğitimin sonuçlarını almaktayız" dedi.


HEM Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen 2007-2008 yıl sonu etkinlikleri kapsamında başarılı kursiyerlere mezuniyet belgeleri verilirken, HEM salonunda kursiyerler tarafından açılan ve el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü. Kaymakam Veysel Beyru ve eşi Özlem Beyru halı atölyesindeki kursiyerleri ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Kaymakam Veysel Beyru ve eşi Özlem Beyru ile halı tezgahına oturarak halı kırptı. 

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 17:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?