3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Silvan'ın ilk kadın festivali sona erdi

Silvan ilçesinde gerçekleştirilen 1. Kadın Kültür ve Sanat Festivali verilen konserle sona erdi.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) ve Silvan Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Kadın Kültür ve Sanat Festivali'nin 3. günü, Silvan Belediyesi Konferans Salonu'nda 'Dotmam' isimli belgesel gösterimi ile başladı.
Daha sonra, Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar ile Sabite Kaya kadın sanat ve siyaset üzerine birer söyleşi sundu. Öğleden sonra ise Bahman Ghobadi'nin yönetmenliğini yaptığı 'Sarhoş Atlar Zamanı' isimli sinema filminin gösterimi yapıldı.

Festival, sanatçı Rojda'nın konseriyle son buldu. Kapanış konserine, terörist başı Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan, DTP Diyarbakır Milletvekilli Gültan Kışanak, İl Genel Meclisi üyesi Birsen Kayaakat, Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, DTP Silvan İlçe Başkanı Eşref Mamedoğlu , MKM Yürütme Kurulu Üyesi Tuncay Korkmaz, Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kırmaz, Silvan'daki köy ve mahalle muhtarları ile yaklaşık 10 bin civarında vatandaş katıldı. Festivalin kapanış konseri, Silvan Kalesi'nin Güney tarafında bulunan Azizoğlu Konağı'nın altındaki açık alanda yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?