3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Sınır ötesine karşı açlık grevi

Diyarbakır'da Kürt kökenli sanatçılar sınır ötesi operasyonları protesto etmek ve terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan başka bir cezaevine nakledilmesi için açlık grevi başlattı.

DTP binasında açlık grevi yapan yerel sanatçıların çocukları kucaklarına alıp grev yapması dikkat çekerken, DTP'li yöneticiler de açlık grevine destek verdi.


Diyarbakır Dicle Fırat Kültür Sanat Merkezi bünyesinde yer alan Kürt kökenli 26 yerel sanatçı, sınır ötesi operasyonları kınamak için açlık grevi başlattı. Demokratik Toplum Partisi (DTP) Merkez ilçe binasında bir araya gelen grup eylem ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu'nun da katıldığı basın açıklamasında operasyonların durdurulması istendi. Grup adına açıklamayı okuyan Osman Kunav, "Operasyonlar, Türk ve Kürt halklarının kardeşlik köprüsünü zedeleyeceği gibi kan, gözyaşı ve acıdan başka bir şey getirmeyecektir. Bizler Kürt dili ve kültürü önündeki tüm engellerin kaldırılması ve anayasal güvence altına alınması, DTP üzerindeki baskılara son verilmesi, Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan çıkarılıp başka bir cezaevine nakledilmesi ve sınır ötesi operasyonların durdurulması için açlık grevi başlattık" dedi.


DTP Diyarbakır Merkez ilçe binasında açlık grevi yapan grubun çocukları eylemlerine alet etmesi dikkat çekti. Açlık grevi yapan yerel sanatçılar şarkılar seslendirirken, eylemin 2 gün süreceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 14:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?