3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Sokak çocukları için toplandılar

Türkiye'nin büyük illerinden İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır Sosyal Hizmetler Müdürleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, özellikle sokakta çalışan ve yaşayan çocuklar üzerine yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur başkanlığında yapılan görüşmeye Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfi Bozçelik, Ankara İl Sosyal Hizmetler Müdürü Neriman Koca, İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş, Diyarbakır İl Sosyal Hizmetler Müdürü Oktay Taş ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Remzi Dede katıldı.


Sokakta çalışan ve yaşayan çocukların ele alındığı toplantıda konuklar Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanda gerçekleştirdiği çalışmaları sordu. Konuya ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş, çamaşır evlerindeki çocuk etüt odaları ve özellikle Çocuk Şube Müdürlüğü'nün 21-23 Eylül 2007 tarihinde düzenlediği 'Çocuk Sempozyumu'na ilişkin bilgi verdi. Çağdaş, ayrıca 'Göç Alan Kentlerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi' (EKOSEP) projesi kapsamında yapılacak olan ekonomik ve sosyal entegrasyona ilişkin Büyükşehir Belediyesi'nin sahip olduğu vizyondan söz etti. Konuya ilişkin farklı kurumların yaptığı çalışmaların tek bir elden yürütülmesi önerisini getiren Çağdaş, "Sosyal çatı rolünün belediyelere devredilmesi ile rasyonel kaynakların ve fiziki yapıların tamamen yerel yönetimlere devredilmesini uygun buluyoruz" dedi.


Kentte yaşanan yoksulluğun çocuklara nasıl yansıdığına da açıklık getirdikten sonra Genel Sekreter Çağdaş, bu olumsuz yansımaların giderilmesi için de Milli Eğitim Müdürlükleri ve belediyelerin işbirliği ile okulların ders saatleri dışında birtakım sosyal amaçlar için de tahsis edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sokakta yaşayan çocuklar üzerine yapılacak çalışmalarda Diyarbakır'ın pilot bölge seçilmesini isteyen Fahrettin Çağdaş, aynı zamanda çocukların sokakta olma gerekçelerinden birisi olan yaşam koşullarındaki olumsuzlukların giderilmesi için ücretsiz konut imkanının sunulmasını önerdi. Ardından söz alan İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfi Bozçelik ve İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından çok sıcak karşılandıklarını belirttikten sonra özellikle mahalle evlerinde çocuklara yönelik yapılan çalışmaları takdir ettiklerini belirttiler. Kentteki sosyal kurumların bir koordinasyon içerisinde olması gerektiğine vurgu yapan Seyfi Bozçelik merkezi hükümete bağlı kurumların desteklenmesi için belediyelere kaynak aktarılması gerektiğini söylerken, Çağdaş'ın aynı amaca hizmet eden farklı kurumların tek çatı altında toplanması önerisine de sıcak baktığını ve bu konuda çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 16:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?