3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Son yılların en büyük vurgunu

PKK terör örgütünün en gelir kaynaklarından biri olan uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlarda 940 kilogram kubar esrar ve 10 bin 500 kök Hint keneviri ele geçirildi. Son yılların en büyük operasyonunda ele geçirilen ve piyasa değeri 3 milyon YTL olan uyuşturucu madde imha edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri uyuşturucu tacirlerine aman vermiyor. PKK terör örgütünün en önemli gelir kaynaklarından biri olan uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Jandarma Narkotik Komutanlığı timleri Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesine bağlı Çavunduk köyünde 3 aydan bu yana takip edilen bir şahsa ait tarlaya dün öğlen saatlerinde operasyon düzenledi. Jandarma Narkotik köpeği Efsun ile birlikte tarlaya operasyon yapan sivil ve resmi ekipler tütün tarlasında ekili yaklaşık 1 ton kubar esrar buldu. Toprağın üzerine kurutulmak üzere serilen kubar esrarlar ekipler tarafından toplatılırken ele geçirilen kubar esrar bir bir traktörlere yüklendi. Traktör ile tarladan toplanan esrarlar daha sonra geniş bir kamyonete konularak götürüldü. Ele geçirilen 940 kilogram esrar ile ilgili tarla sahibi gözaltına alınırken, esrarın piyasa değerinin yaklaşık 3 milyon YTL olduğu öğrenildi.

Aynı saatlerde Lice ilçesi Duru köyünde yapılan operasyonda ise 13 kilogram kubar esrar ve 10 bin 500 kök hint keneviri ele geçirildiği öğrenildi.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"PKK terör örgütünün en önemli maddi kaynaklarından biri olan uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, Lice ilçesi Duru köyünde bir şahsa ait arazide yapılan aramada 940 kilogram kubar esrar maddesi, Lice ilçesi Duru köyünde yapılan aramada 13 kilogram kubar esrar ile 10 bin 500 kök Hint kenevir bitkisi ve merkez Gözalan köyünde yapılan operasyonda ise 7.5 kilogram kubar esrar ele geçirildi. 3 şüpheli şahsın gözaltına alındığı operasyonlar ise aralıksız sürdürülmektedir.''

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 2008 yılında uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda 76 milyon 786 bin 430 kök Hint keneviri bitkisi ile 4 ton 57 kilo 312 gram esrar maddesi ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 12:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?