3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Sosyal projelere japon ilgisi

'Yerel Projeler İçin Hibe Yardımı Programı' kapsamında Diyarbakır'a gelen Japonya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler'i makamında ziyaret ederek, Bağlar Belediyesi'nin sosyal projeleri hakkında bilgi aldılar.

Yerel Projeler İçin Hibe Yardımı Programı kapsamında Diyarbakır'a gelen Japonya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Prof. Dr. Masanori Naito ve Yukiko Sueyoshi, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler'i makamında ziyaret ederek Bağlar Belediyesi'nin sosyal projeleri hakkında bilgi aldılar. Bağlar'ın ekonomik ve sosyal durumu hakkında sorular soran yetkililer, Diyarbakır'daki eğitim sistemi ve okullaşma oranına ilişkin bilgiler aldı. Eğitim Destek Evi'ne ilişkin Japon yetkililere bilgi veren Başkan Özsökmenler, Eğitim Destek Evi'nde yoksul, çok çocuklu, anne ve babası olmayan dezavantajlı çocuklara eğitim imkanları sağlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Burada 150 gönüllü öğretmenle, 2 bin'i aşkın çocuğa eğitim desteği sağladıklarını belirten Özsökmenler, çocukları iyi eğitim alamayan bir halkın geleceğinin olamayacağını ifade etti. Eğitim Destek Evi projesinin Türkiye ve dünyada çok başarılı bir model olduğunu vurgulayan Özsökmenler, bu projenin bütün dünya belediyelerinin yapmış oldukları projeler arasında ilk 10'a giren bir proje olduğunu söyledi.

Hitotsubashi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Masanori Naito, Eğitim Destek Evi projesinde yakalanan başarının kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, "Türkiye'deki dershane ücretleri Japonya ile mukayese edildiğinde çok pahalı. Bu eşitsizlik ortamında yoksul ailelerin, çocuklarını okutabilmesi çok zor. Eğitim Destek Evi'nin yoksul öğrencilere böyle bir fırsat tanıyarak bu eşitsizliği gidermeye çalışması mutluluk verici bir olay" dedi.

Japon yetkililer daha sonra Eğitim Destek Evi'ni ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti. Gönüllü öğretmenlerden Eğitim Destek Evi'nde yapılan eğitimler hakkında bilgi alan yetkililer daha sonra Bağlar Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Yunus Emre Mahalle Evi'ni ziyaret etti. Mahalle Evi'ni gezen Japon Dışişleri Bakanlığı yetkilileri mahallede bulunan bir ara sokağa girerek halkla sohbet ettiler. Japon yetkililer daha sonra Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası ve Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlığı Merkezi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?