3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

SP hükümet ve muhalefeti eleştirdi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Gündoğan, Başbakan Erdoğan'ın Doğan Yayın Grubu ile ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın ise CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'yla TBMM toplantı salonundaki düellolarını, ''Tepede halkın beklentileri değil, kayıkçı kavgası var'' şeklinde yorumladı.

SP Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, SP Diyarbakır İl Teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Gündoğan, Diyarbakır'a geliş nedenlerinin 2009 yılı Mart ayından yapılacak olan yerel seçimlerde strateji belirlemek ve sivil toplum örgütleri ile görüş alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Gündoğan, Başbakan Erdoğan-Doğan Medya Grubu gerginliği ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM toplantı salonundaki düellolarını eleştirdi. Gündoğan, ''Suni gündem oluşturuluyor. Başbakan Erdoğan'ın bir medya patronu ile kavgası, 'Sen açıkla, ben açıklarım' tarzı, devlet idaresini yönetme tarzına uygun tarz değildir. Bu kavga Türkiye'nin kalkınmasında pozitif katkı sağlanmıyorsa halkı ilgilendirmiyor'' dedi.

Gündoğan, CHP'li Kılıçdaroğlu ve AK Parti'li Fırat'ın düellolarını ise, ''TBMM Kavga yeri değildir. Halkın sorunlarının çözümünün yeridir'' şeklinde değerlendirdi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Gündoğan, ABD'de yaşanan küresel ekonomik krizin Türkiye'ye yansımalarını da değerlendirdi. Gündoğan,''Kriz bizi etkilemez diyorlardı. Şimdi de etkiler diyorlar. Hükümet milletin asıl beklediği konulara ilişkin olarak eylem planında hiçbir değerlendirme bulunmamıştır. Sıcak para akışı durduğu an kriz yaşanır. IMF ile ilişkiler ne olacak? Eylem planında hiç yer verilmemiş. Düşük kur yüksek faiz politikası devam edecek. Peki neden? İzahı yok. Devlet-millet kaynaşması nasıl gerçekleşecek?'' şeklinde konuştu.

DEVLETİN MEMURU SADAKAYA VE ZEKATA KALMIŞ

SP Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından memurlara zekat verilebilir açıklamasına, ''Memurlara sadaka ve zekat vermek açıklaması hem sevindirici hem de kahredicidir. 10 milyonlar aç, milyonlarca insan açlık sınırında. Fakirlik, yoksulluk devam ediyor'' diye konuştu.

Gündoğan, milletin gündeminde Ergenekon operasyonlarının olduğunu belirtti. Gündoğan, ''Ergenekon'a operasyon üzerine operasyon yapılıyor.peki bunları kim finanse ediyor. Para akışı nasıl sağlanıyor. Henüz bunu öğrenemedik. Finans kaynağı ve para akışını ortaya çıkarın. Bu kaynakları kesilmedikçe bir rantçının parası ile her zaman eleman sağlanabilir. Önce bu finans kaynakları bulunmalı Daha sonra Ergenekon kendisi çözülür'' dedi .

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 18:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?