3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

SSPE hastalığı yayılıyor

Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) Hastalıkları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Akto, 80 gün içinde 16 kişinin SSPE hastalığına yakalandığını ve bir kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

SSPE hastalığı Diyarbakır merkez başta olmaz üzere ilçelerde de yayılıyor. SSPE Hastalıkları Diyarbakır Şubesi Başkanı Ercan Akto, SSPE hastalığının bölgede gittikçe büyüdüğünü ifade ederek, "Kayıt dışı hastalarımız çok. Bunlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bizim elimizde olan şu anda kayıtlı 99 hasta vardır. Diyarbakır ilçeleri dahil 200'ü aşkın SSPE hastalığına yakalananlar var. Bu hastalığın tedavisi yok. Sadece önlenmesi için ilaçların kullanılması gerekir. Halkımız bu hastalıkla ilgili bilinçsiz. Halkımızın bilinçlendirilmesi için sağlık bakanlığı SSPE hastalığı ile mücadele başlatmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 10:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
diyarbakır IP: 85.98.158.xxx Tarih : 28.10.2008 22:03:46

gerçekten doğu ve güneydoğu bu amansız hastalığın penşesinde kimsede bu konuda sorumluluk almıyor mallesef ne hikmetse diyarbakırda bu hastalık almış başını gidiyor yetkililere sesleniyorum deve kuşu misali kafaları kuma gömeyin ne olur bu anne ve babaların feryadına kulak veriniz sayın başbakan ve bakanlar sesleniyorum birde bu konuda bende sspe babasıyım bunun tek sorumlusu mhp döneminde sağlık bakanı olan osman durmuş kim ne derse desin bu çocukların katili osman durmuş tur