7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Suikast iddialarına Baydemir ne dedi?

BAYDEMİR SUİKAST İDDİALARINI DEĞERLENDİRDİ

BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendisine suikast düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınan şahısla ilgili resmi bir yanıt beklediğini söyledi.

Geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e suikast düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınan E.K.Ş adlı bir kişi akıl sağlığından şüphe edilerek Diyarbakır Devlet Hastanesi Psikiyatri Kliniği'ne gönderilmiş buradan da Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.

E.K.Ş.'nin serbest bırakıldığını savunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir, "Öncelikle halkımın bende temsil emaneti var. Ne zaman dilerse onu ancak halk benden alır. İkincisi Rabbimin bende bir can emaneti var. Bunu da kendisi ne zaman dilerse alacaktır. Suikast yapacağı söylenen kişinin serbest bırakılmasıyla ilgili avukatım birtakım sualler yöneltti. Bu suallere cevap verilmesini bekliyoruz. Ben de gelişmeleri basından takip ediyorum. Bu konuyla ilgili resmi bir yanıt bekliyorum. Üçüncüsü ismi geçen şahsın yaşam hakkının korunmasını bekliyor ve talep ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 15:57:05
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 18:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?