3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Suriyeli ressamdan sergi

Suriyeli Kürt ressam Ebdil Kefür Hüsen'in çocuk düşlerini resmettiği "Kewnen Zarokan" adlı sergisi Diyarbakırlı sanatseverlerle buluştu.


Kürt Ressam Ebdil Kefür Hüsen'in "Kewnen Zarokan" isimli onuncu kişisel sergisi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda açıldı.

Açılışa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, sendikacı Vezir Perişan ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Açılış kurdelesini kesen Başkan Vekili İhsan Uğur, Kürtçe yaptığı konuşmada Anakent Belediyesi olarak
sanatın bütün disiplinlerine kapılarının açık olduğunu söyledi. Bölgedeki sanatçıların eserlerini Diyarbakır'la bütünleştirmelerinin ve onları burada sergileyerek sanatseverlerle buluşturmalarının kente verdikleri önemden kaynaklandığını belirten Uğur, "Diyarbakır her geçen gün biraz daha misyonuna uygun olarak kültür ve sanat şehri haline geliyor. Buna öncülük etmiş olmaktan onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.


Ardından Ressam Hüsen, toplam 38 eserden oluşan sergisini konuklara gezdirerek resimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Sanatçının iki ay boyunca yoğun bir çalışma yürüterek çocukların rüyalarını, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel özelliklerini sürrealist bir anlayışla resmetmesi konukların beğenisini topladı. Verilen kokteylle devam eden serginin 9 Ocak tarihine kadar açık kalacağı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?