3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Surlar ve tarih nefes alıyor

Sur Belediyesi tarafından Diyarbakır surlarının gün ışığına çıkarılması için başlatılan istimlak çalışmaları devam ediyor.


Sur Belediyesi tarafından Fatihpaşa Mahallesi'nde surlara bitişik olan 9 gecekondu daha Sur Belediyesi tarafından istimlak edilerek yıkıldı.

Sur Belediye Başkanı Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaya, vatandaşların mağdur olmaması açısından Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri işbirliğiyle anlaşmaya vardıklarını ve 9 gecekonduyu daha istimlak edip yıktıklarını söyledi.

Kaya, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte bu evlerin yıkımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu yaptığımız çalışmalar sonucunda surlar nefes almış olacak. Tarihi gün ışığına çıkarıyoruz ve bu da bizim için çok önemli. Şimdiye kadar 170'e yakın evi istimlak ederek yıktık. Havaların mevsim normallerinin üzerinde geçmesi üzerine istimlak çalışmalarına devam edeceğiz. Biz vatandaşlarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Aldığımız evler gecekondu, yani kaçak yapıydı. Fakat biz vatandaşımızın mağdur olmaması için kendilerine bir ev alabilecek değerde istimlak bedeli verdik" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 13:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?