3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Süryaniler film galasında biraraya geldi

Diyarbakır'da bulunan Süryaniler, Süryanice çekilen "Yarına Bir Harf" filminin galasında bir araya geldi. Filmin yönetmeni Hakan Aytekin, amaçlarının Süryani ve Müslümanların kardeşçe sürdürdükleri yaşamı göstermek olduğunu söyledi.

Dİyarbakır'daki Meryem Ana Kilisesi'nde yapılan "Yarına Bir Harf" filminin galasına Demokrat Parti Diyarbakır İl Başkanı Galip Ensarioğlu, Turizm İl Müdürü Tevfik Arıtürk, eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Süryani Ortodoks Cemaati Diyarbakır ve Mardin Metropoliti Sabiha Özmen, Mardin Kırklar Kilisesi papazı Gabriel Akyüz ve çok sayıda Süryani vatandaş katıldı. Meryem Ana Kilisesi'nde bir açıklama yapan "Yarına Bir Harf" filminin yönetmeni Hakan Aytekin, ''Yarına Bir Harf''' filminin dünyada kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Süryani diliyle çekilen bir belgesel olduğunu ifade ederek, "Dünyada yaklaşık 6 bin 700 dilin olduğu söyleniyor. Ama bunlardan yaklaşık 5 bini yok olacak. Süryanice de bu dillerden biridir. Süryanice bu dünyada yaşayan 3 eski dilden biridir. Amacımız Süryani ve Müslümanların kardeşçe yaşamasını göstermektir" dedi.

Daha sonra Süryaniler sinevizyon gösterimi ile "Yarına Bir Harf" filmini izlediler. Filmi izleyen Süryanilerin oldukça duygusal anlar yaşadığı görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 17:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?