3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Tacizci öğretmene 39 yıl hapis

Diyarbakır Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda görevli bir öğretmen, 11 kız öğrencisine sarkıntılık ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 39 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'da 11 kız öğrencisine sarkıntılık ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Namık Kemal İlköğretim Okulu öğretmeni N.K.'ya açılan davanın görülmesine devam edildi.

Diyarbakır 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanık N.K. katılmazken, E.K., Ö.Ö., Z.K., D.A., B.D., C.T., Y.S., E.T.,H.A., A.A. ile E.O., yaşları küçük olduğu için davada avukatları hazır bulundu. Savcı, N.K.'nın öğretmen olarak derslerine girdiği 11 kız öğrenicinin çeşitli zamanlarda ırz ve namusunu taciz ettiği gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu'nun 415. Maddesi uyarınca cezalandırılarak tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanık N.K.'nın öğretmen olarak küçük yaştaki 11 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle TCK'nın 415. Maddesi uyarınca ayrı ayrı 3.6 yıl cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, 39 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan N.K.'nın cezasında indirim uygulanmamasına ve paraya çevrilememesine hükmetti.

Olay, 2002 yılında Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda 9 ile 11 yaşında olan 11 öğrencinin, sınıfta öğretmenleri N.K.'nin cinsel istismarına maruz kaldıkları yönünde şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 11:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?