7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Taraftarlardan TFF'ye siyah çelenk

DİYARBAKIRSPOR TARAFTARLARINDAN TFF'YE SİYAH ÇELENK

Diyarbakırspor Taraftarlar Birliği üyeleri, Türkiye Futbol Federasyonu temsiciliğine siyah çelenk bırakarak, Yeşil-kırmızılı takımın hükmen mağlup edilmesini protesto etti.

Diyarbakırsporlu taraftarlar, dernek binalarının önünde toplanarak, TFF Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne yürüdü. "Terörist değiliz, taraftarız biz", "Federasyon istifa", "Sahipsiz Diyarbakır" şeklinde sloganlar atarak bina önüne siyah çelenk bıraktılar.

Taraftarlar adına bir basın açıklaması yapan Ali Yılmaz, "Bursaspor maçlarında Diyarbakırspor'a verilen cezaları adil bulmuyoruz. Futbol Federasyonu oynanan iki maçta çifte standart uygulamıştır. Diyarbakırspor'u mağdur etmiştir. Bursa'da yaşanan olaylar ortaya atılan ırkçı tezahüratlara göz yumulmuş. Onlarca taraftarımız yaralanmış. Siyasi bölücülük kokun sloganlar atılmıştır. Bu kadar vahim olaylara rağmen Futbol Federasyonu Bursaspor'u ödüllendirmiş. Diyarbakırspor'a ise ağır cezalar yağdırmıştı.

Federasyon Bursaspor'a ceza yerine ödül vererek Diyarbakır'da çıkacak olaylara davetiye çıkartmıştır. Türkiye'nin her kentinde olan olaylar Diyarbakır'da olmuştur. Ama Futbol Federasyonu tek taraflı ceza uygulamasına giderek bu olaylardan Diyarbakırspor'u sorumlu tutmuştur. Diyarbarkırspor'a çok ağır cezalar veren Futbol Federasyonu 3 puanı da maç oynanmadan yapılan emek ve terimizi hiçe sayarak masadaki lobisini kullanarak 3 puan, tepside Bursaspor'a ikram edilmiştir. Bu dünyanın neresinde görülmüştür.

Bu da yetmezmiş gibi İstanbul Büyükşehir Belediyspor maçına İstanbul hakemi, sabıkalı MHK'nin tetikçi hakemi Diyarbakır düşmanı Hüseyin Göçek'i vermiştir. Bu çok düşündürücüdür. Geçmiş dönemlerde yönettiği maçlarda Diyarbakırspor'un canını çok yakan Göçek, maçın 87. dakikasında oyunu tatil etmesinden belli değil midir ? Hakem olduğu dönemlerde Diyarbakırspor'un canını çok yakan ve bir çok puanını gasp eden eski sabıkalı şimdi MHK'nin başkanlığını yapan Oğuz Sarvan, şimdi de vasıflı kuklalar kullanarak

Diyarbakırspor'a art niyetini açık bir şekilde belli etmektedir. Diyarbakırspor sahipsiz değildir. Bunları yapanlar mutlaka Diyarbakır halkına hesap vereceklerdir. Biz Başta Futbol Federasyonu olmak üzere, MHK'yi, Oğuz Sarvan'ı ve Diyarbakırspor'un puanlarını gasp eden art niyetli hakemleri Allah'a havale ediyoruz. Kulüplere adil davranmaya davet ediyoruz. Diyarbakırspor'a destek veren kulüplere, siyasilere ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Diyarbakırsporlu taraftarlar, basın açıklamasının ardından Çanakale şehitleri için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudular. Taraftarlar, daha sonra da bina kapısına siyah çelenk bıraktılar.

Diyarbakırspor Taraftar Dernekleri Başkanı Ramazan Tugay da yaptığı konuşmada herkesin saygı duyduğu bir şehir olduklarını belirterek, "Medeniyetlere beşiklik etmişiz. Diyarbakır halkı milyonlarca kişidir, kimse bizi ayağının altına alamaz. Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Diyarbakır halkı olarak şerefli kişileriz. Şerefimizle kümeye çıkar, şerefimizle düşeriz. Biz, hiç bir siyasinin arkasına sığınmıyoruz. Takımımızı düşünmeyin demiyoruz. Eğer gerçekten adil cezalar varsa, bütün takımlara uygulanıyorsa

hepimiz saygı göstermek zorundayız. Ama bu da yalnız Diyarbakırspor'a Bursaspor için gerçekliyse halkımız gerekli cevabı verecektir. Diyarbakır halkı, 1968 yılından beri Diyarbakırspor maçlarında İstiklal Marşı'nı okumamazlık etmemiştir. Herkese tokat gibi bir cevap veriyoruz" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIRSPOR TARAFTARLARINDAN TFF'YE SİYAH ÇELENK
DİYARBAKIRSPOR TARAFTARLARINDAN TFF'YE SİYAH ÇELENK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 15:02:01
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 19:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?