3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Tarihi cami onarılıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan tarihi Kararbehlülbey Camii onarılıyor.
Silvan ilçesi Cami Mahallesi'nde bulunan tarihi Kararbehlülbey Camii onarıma alınarak, betonlar kırılıp yerine tarihi bazlat taşları yapılacak.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bakım ve onarıma alınan Kararbehlülbey Camii onarımının 120 günde tamamlanacağı öğrenilirken, onarıma alınan caminin iç ve dış tarihi taşları temizlenecek. Caminin avlu bölümünde bulunan beton yığınlarının bir kısmının ahşapla döşenip diğer bölümünün ise tarihi bazlat taşlarıyla döşeneceği bildirildi. Cami onarımında çalışan Ali Yılmaz, "Tarihi Kararbehlülbey Camii tamamen Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarılmaktadır. Caminin hem iç hem dış cephesinde bulunan, tarihi taşlar siyah lekeleri temizlenerek güzel bir görünümün sağlanacak. Cami avlusunda bulunan beton zemin ve tavanlar kırılıp ahşapla kapatılacak. Elektrik ve su tesisatları tamamen değiştirilip yeni tesisatlar çekilecek. Cadde kısmında bakan mezarlık duvarında eski taşlar sökülüp, yerine yeni küçük bazlat taşları döşenecek. Tarihi şehre yakışır bir mimariyle
güzel bir görünüm oluşması sağlanacak. Bu işin tamamı 120 gün süreyle yapılmaktadır. Ekiplerimiz titiz bir çalışmayla çalışmalarını yürütmektedir" dedi.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 10:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?