3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Taşıma ihalesinde şaibe

Silvan İlçesi Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan taşıma ihalesine fesat karıştırıldığı iddia edildi.

Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilen ihaleye yeniden başvuran iddia sahibi firma yetkilisi Nimet Aktarlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa tarafından yeniden engellenmek istendiklerini ileri sürdü. Erboğa ise ''İhalemizi kanunlar çerçevesinde yaptık'' dedi.

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda 21 Temmuz 2008 tarihinde 12 eğitim taşıma merkezi için yapılan ihalede şaibe olduğu illeri sürülmesi üzerine Kamu İhale Kurumu (KİK) olaya el koydu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan taşıma ihalesinin şaibeli olduğu iddiasında bulunan Çakır Petrol Ürünleri Taşımacılık Gıda Eiğitim Kırtasiye Taahhüt Ticaret Limitet Şirket Vekili Nimet Aktarlı, "Silvan İlçesinde 21 Temmuz 2008 tarihinde 12 taşımalı eğitim merkezine taşıma 2 bin 915 öğrenci 201 araç ile 177 gün taşıma işi ihalesine yasaklı olduğumuz gerekçe gösterilerek ihaleden saf dışı edildik. Biz de firma olarak Kamu İhale Kurumu'na (KİK) yapmış olduğumuz itiraz sonucu ihale iptal edilerek uygulamanın yanlış olduğuna karar verildi. Bugün yine taşıma ihalesi yapılmak üzere müracaatta bulunduk. Sabah saat 08.41'de Milli Eğitim Taşıma İhalesi Komisyonu'na dosyamı teslim ettim. Komisyon Başkanı olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, bana dönerek 2006-2007 eğitim öğretim yılında birkaç taşımalı eğitim kapsamında taşımacılık yapan minibüslerin, öğrencileri okula geç ulaştırdığı gerekçesiyle benim cezalı durumda olduğum illeri sürülerek ihale salonunu terk etmemi istedi. Ben de bu uygulamanın ters ve yanlış olduğunu söyledim. Karşı firmayla aramızda 865 bin YTL fark olduğunu hatırlatıp, devletimizi kendi menfaatiniz için zarar uğratıyorsunuz hatırlatmasını yaparak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, ''Bu yapılan iddialar firmanın iddialarıdır. Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) kanunları çerçevesinde ihalemizi yaptık. İhalemizin sonuçlanması için mülkü amirimizin onayı için imzaya gönderdik. Benim söyleyeceklerim bu kadar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?