3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

TEDAŞ ağaç budamaya başladı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi TEDAŞ Şefliği'nde kış hazırlıkları başladı. TEDAŞ Şefi Yaşar Geçeroğlu, "Elektrik tellerine dayanan Kavak ve dut ağaçlarını dallarını budayarak olası bir tehlikeyi önlemeye çalışıyoruz'' dedi.

Kış mevsiminin kendini göstermesiyle birlikte Silvan ilçe merkezinde bulunan elektrik nakil tellerinin zarar görmemesi için sonbaharda rüzgarlarının aratmasıyla şimdiden önlem alacaklarını belirten Silvan TEDAŞ İşletme Şefi Yaşar Geçeroğlu, "İlçemizde vatandaşlar ağaç dikmeyi çok sever, her evin önünde dut ve asma ağacı mutlaka vardır. Sıcak yaz mevsiminin son günlerini yaşıyoruz. Sonbaharda fırtına, rüzgar esmektedir. Birçok vatandaş evlerine elektrik şebekesini çekerken, elektrik tellerini genellikle dut ağaçlarının arasında geçiriyor. Bu durum ise sonbahar ve kış mevsiminde, çeşitli aksamalara neden oluyor.

Hem vatandaşların evlerindeki elektrikle çalışan makine ve cihazlara zarar veriyor ve de elektrik şebeksine de zara vermektedir. Rüzgarların etkisi ile sallanan ağaç dalları aralarından geçen elektrik kablolarına da zarar veriyor. Sürekli sallandığı için eve gelen kablo ile sokakta bulanan bağlantı noktalarında gevşemelere neden oluyor. Bu da kısa süreli elektrik arızalarına sebep olmaktadır. Bu kış elektrik sorunu yaşamak istemiyorsak, tüm TEDAŞ abonelerinin bu hususlara dikkat etmesi ile meydana gelecek aksaklıklarında önüne geçilmiş olunacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 13:06:46
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 13:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?