3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Tedaş'tan kaçak elektrik açıklaması

TEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Reşit Kurttekin, kaçak elektrik kullanmak için uzaktan kumandalı alet icat edildiğini belirterek, "TEDAŞ çalışanı, kaçak elektrik kullanıyorsa işine son veriliyor" dedi.

TEDAŞ İl Müdürü Reşit Kurttekin Diyarbakır'daki kaçak elektrik kullanımı ve yaptıkları çalışmalar hakkında İHA muhabirine bilgi verdi. TEDAŞ İl Müdürü Reşit Kurttekin, Diyarbakır'da kaçak elektrik kullanımının çok yüksek olduğunu belirterek, "Kaçak elektrik kullanımı, bölge genelinde yüksek. Bu konuda çok ciddi çalışmalarımız vardır. Kaçağın önlenmesi için ciddi çalışmalar yapıyoruz. TEDAŞ olarak bizim görevimiz kesintisiz ve kaliteli enerji sunmaktır. Bunu yapmak için de imkanlarımızı zorluyoruz.

Özellikle kış aylarında çok yoğun şekilde çalışıyoruz. Vatandaşlarımız kışın evlerinden çıkamazken, personelimiz zor kış şartlarında 24 saat çalışıyor. Kaçak kullananlar hakkında cezai işlem yapıp savcılığa bildiriyoruz. Savcılığa bildirme zorunluluğumuz vardır. TEDAŞ olarak belli bir aşamaya geldik. Yenişehir bölgesinde bir çalışmamız var. 2008 yılında da çalışmalarımız devam edecektir. Kaçağı önleme ve hasılatı artırma anlamında da ciddi çalışmalarımız vardır. Sağlıklı bir elektrik alabilmek için kaçak elektrik kullanmamak gerekir. Kaçak elektrik kullanımında ciddi bir azalma yok. Kış aylarında kaçak elektrik kullanımı daha da artıyor. Hem elektrik kullanımı hem de enerji tüketimi artıyor" dedi.

Müdür Kurttekin, ilginç kaçak elektrik kullanımı yöntemleri ile karşılaşıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bazen çalışanlarımız kontrollere gittiğinde ilginç kaçak icatlarıyla karşı karşıya kalıyorlar. Vatandaşlar kaçak kullandığı için elektrik kesintileri oluyor. Bu da okuyan çocukların ders görmesini ve eğitim almasını engelliyor. TEDAŞ'ta çalışan personelimizi evlerinde kaçak elektrik kullanımı yapıyorsa, işten çıkarıyoruz. TEDAŞ müessesinde bile yani kendi içimizde bile kontroller yapıyoruz. Bu da ne kadar ciddi bir şekilde çalıştığımızı gösteriyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?