3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Teröre inat ilk sınav

Final Dershanesi öğrencileri, 3 Ocak akşamı meydana gelen patlama sonrası ilk kez sınava girdiler. Terör olaylarını kınayan öğrenciler, teröre inat okuyacaklarını açıkladılar.

3 Ocak Perşembe akşamı Dağkapı semtinde bulunan Final Dershanesi önünde patlatılan bombanın ardından dershane öğrencileri ilk kez derse girdi. Final Dershanesi idarecileri, öğrencilerin olayın şokunu atlatması için ilk gün sınav yaparken, patlama anında sınıfta olan öğrenciler terör olaylarına inat okuyacaklarını söylediler.
Final Dershanesi öğrencilerinden Erhan Eşsiz, tarih dersini gördükleri sırada bombanın patladığını belirterek, "Bizim sınıf arka taraftaydı. Test çözüyorduk. Hocamız tam cevapları vermek üzereyken patlama oldu. Zaten o patlamada herkes bir köşeye dağıldı. Ben de arkadaşlarımı sakinleştirmek için 'Yere yatın' dedim. Sıraların altına girdik. İnsanın aklına en başta bomba gelmiyor. Bir sürü masum insanın olduğu yerde kim böyle bir şey yapabilir ki? Hocamız kapıyı açtı. İçeri duman doluydu. Sonra 'Bomba' dediler. Hocalarımız organize çalıştı. Arka camı kırıp yaralıları çıkardılar. İzdiham olabilirdi. Jeneratörümüz çalıştığı için izdiham olmadı. Karanlıkta birçok öğrenci vardı. Ezilebilirlerdi. Olayın şokundayız. Gözünüzün önündeki bir insanın hayatını kaybetmesi nasıl bir psikolojiye neden olabilir ki? Patlamanın 5 dakika öncesini bile insan düşünmek istemiyor. Adeta bir can pazarı yaşandı" dedi.

HEDEF OLAN ASKERİ OTOBÜS HER GÜN ÖĞRENCİLERİN ARASINDAN GEÇİYORDU

Final Dershanesi öğrencisi Erhan Eşsiz ise hedef alınan askeri otobüsün her zaman öğrencilerin arasından geçtiğini ifade ederek, "En azından 50 öğrenci ölebilirdi. Terörü kınıyoruz. Türkiye'nin batısında Diyarbakır çok yanlış tanınıyor. Biz Batı'ya gittiğimizde Diyarbakırlıyız dediğimizde insanlar bize çok farklı bakıyorlar. Görüyorsunuz biz de terör mağduruyuz. Terörün artık bitirilmesini istiyoruz. Türkiye'nin yeri bu değil. Terörü şiddetle kınıyoruz. Biz buraya okumak için geliyoruz. Suçu olmayan insanlarımız ölüyor. Bize yönelik saldırı da olabilirdi" diye konuştu.

Final Dershanesi öğrencisi Murat Pamuk ise, yanlarında bombaların patladığını ve kardeşlerinin öldüğünü ifade ederek, "Burada açlık desen her şey var. 10 yaşındaki çocuğun bu olayı görmesi nasıl karşılanabilir ki? Bu olayın bir suçlusu vardır. Buna sebep olan birileri mutlaka vardır. Benim yanımda dün olan bir insan bugün yok. Benim Melek arkadaşım çok sevdiğim bir insandı. Onun böyle ölmesi benim tüylerimi ürpertiyor. Konuşacak kelime bulamıyoruz" dedi.

KİM YAPMIŞSA ALLAH BELASINI VERSİN

Murat Pamuk, terör olaylarını lanetleyerek, "Kim bu olayı yapmışsa, Allah onun belasını versin. Her kimden gelmişse kim sebep olmuşsa, Allah belasını versin. Kim ölümü destekliyorsa, Allah belasını versin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?