3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Teröre karşı birlik çağrısı

İstanbul Güngören'de 17 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını kınayan Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, bölge halkına kışkırtmalara gelmemesi çağrısında bulunarak birlik beraberlik mesajı verdi.

AK Parti ve DTP'ye açılan kapatma davaların oluşturduğu siyasi krizin bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini ifade eden Kadooğlu, "GAP Eylem Planı'ndan sonra yurtdışından birçok firma yatırım yapmak için girişimde bulundu. Ancak gerek siyasi partilere açılan kapatma davaları gerekse 'Ergenekon' gibi suç örgütlerinin ortaya çıkması yabancı sermayeyi geri çekti" dedi.

DOGÜNSİFED'in 21 Haziran 2008 tarihinde yapılan 3. Genel Kurul toplantısında görevi eski Başkan Şehmus Akbaş'tan devralan Tarkan Kadooğlu, federasyona bağlı Sanayici ve İş Adamların Derneği (SİYAD) üyeleri ile Diyarbakır'da yaptığı basın toplantısında siyasi ve ekonomi gelişmeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Güngören'de 17 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını kınayan Kadooğlu, teröre karşı birlik beraberlik çağrısında bulunarak, "İnsanlarımızı hedef alan bu tür terör olaylarını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Saldırıyı kimler yapmış olursa olsun, insanlıktan nasiplerini almadıkları açıktır. Terör bir insanlık suçudur, teröre karşı durmak ise en insani duruştur" ifadelerini kullandı.

Kadooğlu, "Terör eyleminin amacı, toplumsal barış ve istikrarımızı yok edip, korku ve panik oluşturarak güven ortamını bozmaktır. Halkımızın göstereceği toplumsal duyarlılık ve sağduyu sayesinde terör eylemleri başarısız olacaktır. Bölge dinamikleri olarak bize düşen, bu oyunlara gelmemek, kışkırtmalara kapılmadan birlik ve beraberliğimizi korumaktır" şeklinde konuştu.

SİYASİ KİRİZ BÖLGE EKONOMİSİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

AK Parti ve DTP'nin kapatılması için açılan davaların oluşturduğu siyasi krizin bölge ekonomisi üzerinde olumsuz bir hava oluşturduğunu belirten DOGÜNSİFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da GAP Eylem Planı'nı açıkladıktan sonra bölge halkı olarak çok umutlandık. Ancak ülkede yaşanan siyasi kriz proje heyecanını kırdı. Yurtdışından birçok sanayici bölgede yatırım yapmak için bizimle temasa geçti. Ancak yaşanan bu siyasi tablo bu yatırımları geri çekti. Gerek bölgede yaşanan kuraklık, gerekse bölgeye uygulanan teşviklerin yetersiz oluşu yatırımları geciktiriyor" diye konuştu.

ERGENEKON'UN ÜZERİNE GİDİLMELİ

Avrupa Birliği (AB) süreci ile başlamış olan demokratikleşmenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirten Kadooğlu, herkesi istikrarlı ve daha aydınlık gelecek için ortak tavır almaya davet ederek şunları söyledi:

"Suç örgütleri ve çetelerle mücadelede kararlı olunmalı ve bu kapsamda başlatılmış olan Ergenekon soruşturmasında da sonuna gidilmelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 14:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?