3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Terörist ailesi DTP'lileri istemedi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen kadın terörist Aynur Erdem'in cenazesi Diyarbakır girişinde ailesi tarafından alınırken, aile cenazeye DTP'lilerin katılmasını istemedi.

31Temmuz'da Tunceli'nin Ovacık ilçesinde çıkan çatışmada ölü ele geçirilen kadın teröristler Diyarbakırlı Kader Çiftçi ve Çınar doğumlu Aynur Erdem toprağa verildi. Dün akşam saatlerinde Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tutulan cenazeler aileleri ve bazı DTP'liler tarafından teslim alındı. Terörist Çiftçi ve Erdem'in cenazeleri konvoy eşliğinde Diyarbakır'a doğru yola çıkarıldı. Kadın terörist Aynur Erdem'in ailesi Ergani ilçesinde cenazelerini ambulanstan alarak bir kamyonete bindirdi.

DTP'lilerin, cenazeye katılmasını istemeyen Erdem ailesi DTP'lileri engellemek için Erdem'i doğum yeri olan Çınar yerine Bismil'e götürerek sessiz bir şekilde defnettiler. Kadın terörist Erdem'in ailesi taziye çadırı kurarak taziye ziyaretlerini kabul ettiler.

Öte yandan, öldürülen diğer kadın terörist Kader Çiftçi Diyarbakır'da yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yasa dışı sloganlar atan, dövizler taşıyan ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini, terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açan grup daha sonra sessizce dağılırken, terörist Çiftçi'nin tabutu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla mezarlığa götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 18:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif balta IP: 81.213.132.xxx Tarih : 10.08.2008 09:02:34

kader ablanın ailesine baş saglı diliyom daha sonra diyer cezane babasını kınıyom kızının hatasını af etmeliydi çünkü cenaze olmuş gitmiş bişey ailesine baş sagı diliyom ne devrimciler nede askerlerimiz ölmesin bitsin bu savaş