3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Terörsitlerin amacı intihar saldırısı

Lice İlçesi Kayacık Jandarma Karakolu'nda önceki gün sivil araçla saldıran teröristlerin intihar saldırısı düzenlemek istedikleri anlaşıldı.

4 teröristin etkisiz hale getirildiği saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 4 güvenlik görevlisi ise yaralanmıştı.

Araçla karakolun nizamiyesine kadar yaklaşan PKK'lı teröristler karakola sızmaya çalışırken nizamiyede görevli askerler tarafından engellendi. Bunun üzerine teröristler güvenlik güçlerine el bombası ile saldırdı.

4 teröristin etkisiz hale getirildiği olayda 2 asker şehit oldu. Olay sonrası 5 kilogram TNT tipi patlayıcı madde ve çok sayıda silah ele geçirildi. Köydeki saldırıya tanık olan köylüler ise çatışmanın saatlerce sürdüğünü belirtti.

19 Kasım tarihinde Lice İlçesi Kayacık Jandarma Karakolu'na saldırı düzenleyip 2 askeri şehit eden teröristlerin karakola sızmayı hedefledikleri ortaya çıktı. Akşam saatlerinde sivil pikapla Kayacık Jandarma Karakolu'na girmek isteyen teröristler nizamiyede görevli askerler tarafından sesli ikaz ve silahla uyarıldı. Bu sırada saldırıda kullanılan araç içerisindeki bir terörist öldürüldü. Araçtan inen diğer teröristin el bombası atması sonucu ise 1 jandarma çavuş ve 1 jandarma er şehit oldu. Karakolda görevli personelin süratle mevzi alması sonra çatışma çıktı. Nizamiyeden içeri giren iki terörist de burada öldürüldü. Yoğun ateş altında kaçan diğer PKK'lılar ise kaçmaya çalışırken öldürüldü. Saatlerce süren çatışmada 2 güvenlik görevlisi şehit olurken Karakol Komutanı Üsteğmen ile 1 uzman erbaş ve 2 er yaralandı.

Olay sonrası, araçta yapılan aramada 5 kilogram TNT ele geçirilirken, araçta ayrıca çok sayıda el bombası ile 7 adet RPG-7 roket atar ele geçirildi.

Saldırıya tanıklık eden köylüler ise halen korku içerisinde. Köylüler çatışmanın saatlerce sürdüğünü korkudan sabaha kadar dışarı çıkamadıklarını ifade etti. Reşit Çelik isimli vatandaş, "PKK'lılar pikapla saldırmışlar. Patlama sesi geldi, çok korktuk. Her taraftan kurşun sesi geliyordu" dedi.

Bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlar sürerken Kayacık Karakolu yolunda güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?