3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Terörün son kurbanı Engin oldu

Diyarbakır'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırının son kurbanı Engin Taşkaya oldu.

Patlama sonrası ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 18 yaşındaki Taşkaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Doktor olmak için üniversiteye hazırlandığı dershanenin parasını yaz aylarında inşaatlarda çalışıp temin eden Engin Taşkaya, 3 yıl önce trafik kazası geçiren ve hayatını kaybeden babasının tedavi gördüğü yoğun bakım
servisinde hayata tutunamayarak babasıyla aynı kaderi paylaştı. Taşkaya'nın yakınları ve arkadaşları hain saldırıya tepki gösterdi.

Diyarbakır'da 3 Ocak akşamı Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde askeri personeli taşıyan sivil araca yönelik bombalı saldırı sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktı. Patlama sonrası ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan dershane öğrencisi Engin Taşkaya, dün gece yaşamını yitirdi. 18 yaşındaki Engin Taşkaya'nın ölüm haberi Diyarbakır'da büyük üzüntüye neden oldu. Terör kurbanı Taşkaya'nın yakınları, öğretmenleri ve öğrenci arkadaşları Huzurevleri semtinde kurulan taziye evinde başsağlığı dilediler. Kavram Dershanesi'nde okuyan Engin Taşkaya patlamanın olduğu sırada arkadaşını almak için Final Dersanesi önünde beklerken saldırının hedefi olmuştu. Genç yaşta hain bir tuzağa kurban giden Engin Taşkaya, 3 yıl önce trafik kazası sonrası hayatını kaybeden babası Avni Taşkaya'nın tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde hayatını kaybederek babasıyla aynı kaderi paylaştı.

DOKTOR OLMAK İÇİN İNŞAATLARDA ÇALIŞIP DERSANE PARASINI TEMİN ETTİ

3 yıl önce babasını trafik kazası sonucu kaybeden Engin Taşkaya liseyi bitirdikten sonra dershane parasını temin etmek için yaz aylarında inşaatlarda çalışıyordu. Geçen yıl girdiği ÖSS sınavında başarılı olan Engin Taşkaya, doktor olmak için zor şartlarda temin ettiği parayla dershaneye gidiyordu. Arkadaşları tarafında sevilen ve başarılı bir öğrenci olan Engin Taşkaya'nın cenazesi sabaha doğru Mardin Kapı Mezarlığı'nda defnedildi.

ANNE TÜRKÇE BİLMİYOR

Terör saldırısında hayatını kaybeden Engin Taşkaya'nın ölüm haberi ailesi ve yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Eşini trafik kazasında kaybettikten sonra 4'ü erkek 7 çocuğuna hem annelik hem babalık yapan anne Felek Taşkaya, oğlunun ölüm haberi ile yıkıldı. Türkçe'yi çok az bilen gözü yaşlı anne, "Çocuğumu büyük emekler ile büyüttüm. Hain bir saldırı ile onu aldılar benden. Okul okurken hayatını kaybeden çocuğumun isminin yaşatılması için devlet yetkililerinin bir okula onun ismini vermesini istiyorum" dedi.

Ölen Engin Taşkaya'nın yakınları, öğrenci arkadaşları ve öğretmenleri ise saldırıya sert tepki gösteriyor. Amca Raif Taşkaya, "Büyük bir acı yaşadık. Öyle ki kendimizden vazgeçtim. Çocuklarımızı, gençlerimizi iyi yetiştirme çabası içerisindeydik. Maalesef kaderi böyleydi. Bizim hiçbir siyaset ile bağlantımız olmadı. Yeğenim zaten daha önce babasını trafik kazasında kaybetmişti" dedi.

Yeğeninin ölüm haberi ile büyük üzüntü yaşayan amca Fevzi Taşkaya ise "Yeğenim inşaatlarda çalışıp dershane parasını çıkarıyordu. Amacı büyük bir devlet adamı olmaktı. Doktor ve mühendis olmak istiyordu. 2 ay içerisinde 2 ayrı acı yaşadık. Yakın zamanda bir yeğenimi trafik kazasında son olarak Engin'i ise bombalı saldırıda kaybettik. Bir yeğenim Şırnak'ta, bir yeğenim ise Hatay'da vatani görevini yapıyor. umarım bu acı olayı duymazlar" diye konuştu.
Diyarbakır'da 3 Ocak gecesi terör örgütü mensupları tarafından A-4 patlayıcı bomba ile askeri personeli taşıyan araca yapılan bombalı saldırıda dershane öğrencisi Eren Şahin, Melek İpek, Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu ve öğrenci velisi Cahit Kaya hayatını kaybetmişti. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Engin Taşkaya'nın hayatını kaybetmesiyle olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktı. Olayda 30'u askeri personel 68 kişi ise yaralanmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Patlama sonucu ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Engin Taşkaya hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan Engin Taşkaya yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Engin Taşkaya'nın hayatını kaybetmesinin ardından terör saldırısında ölü sayısı 6'ya çıktı.

3 Ocak'ta A-4 tipi patlayıcının askeri personeli taşıyan sivil aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş 76 kişi ise yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 14:29:46
Güncelleme :8 Ocak 2008 Salı 14:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?