3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Terörün son kurbanı toprağa verildi

Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mehmet Salih Ekinci, gözyaşları arasında toprağa verildi.


Diyarbakır'da 3 Ocak tarihinde Yenişehir semti Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda ağır yaralanan 14 yaşındaki öğrenci Mehmet Salih Ekinci, GATA'da hayatını kaybetti. Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla Diyarbakır'a getirilen küçük çocuğun cenazesini Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalyaka ve yakınları karşıladı.

Havaalanında baygınlık geçiren anne Nesime Ekinci'ye sağlık ekibi müdahale etti. Cenaze ile birlikte Ankara'dan gelen baba Mustafa Ekinci
ise gözyaşları arasında taziyeleri kabul etti. Küçük çocuğun cenazesi, yaklaşık 150 araçlık konvoyla Diyarbakır il merkezine bağlı Küçükkadı köyüne götürüldü.

Köyde yapılan cenaze törenine Bölge Jandarma Komutanı Ata Kalkan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İhsan Uğur, çok sayıda vatandaş, asker ve bazı DTP'li il ve ilçe yöneticileri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından terör kurbanı Mehmet Salih Ekinci, gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu sırada gözü yaşlı anne Nesime Ekinci, fenalık geçirerek kendini mezara atmak istedi. Bölge Jandarma Komutanı Ata Kalkan ve çevredeki vatandaşlar, yüreği acılı anneyi sakinleştirmeye çalışırken, gözyaşlarına hakim olamadı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 01:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?