3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

TES-İŞ'den özelleştirmeye tepki

Tes-İş Diyarbakır 1 No'lu Şubesi üyeleri ve DEDAŞ çalışanları, enerji sektöründe özelleştirmeye tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptılar.


Bugün yapılacak olan ve 11 ili kapsayan Başkent Elektrik Dağıtım ve Sakarya Elektrik Dağıtım'ın özelleştirmesine yönelik ihale nedeniyle Diyarbakır'da basın açıklaması yapıldı. Diyarbakır Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) önünde toplanan Tes-İş 1 No'lu Şube üyeleri ve enerji sektöründe çalışanlar ''Özelleştirmeye hayır'' demek için bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Tes-İş 1 No'lu Şube Başkanı Ali Öncü, özelleştirmeye karşı olduklarını belirterek, "Elektrik dağıtım özelleştirmesi başka özelleştirmelere benzemez. Gelin milletin anasını ağlatmayın, enerji bir ülkenin can damarıdır. Bu damarı özelleştirmelerle kesmeyin. Tes-İş Türkiye'yi aydınlattığı gibi karanlıkta bırakma gücüne de sahiptir" dedi.
Şube Başkanı Öncü, Tes-İş'in bugüne kadar Türk halkına karşı duyduğu sorumluluk nedeniyle şalter indirmeyi düşünmediğini ve mücadelesini yasal platformlarda gerçekleştirdiğini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 12:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?