3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Tesadüfen ölümden kurtulan selpakçı

Diyarbakır'ın Dağkapı semtindeki Final Dershanesi önünde meydana gelen patlamanın küçük görgü tanığı selpak satıcısı Ramazan Turan, dehşet anlarını anlattı.

Dershane öğrencilerinin öldüğünü zannettiği küçük Ramazan, "Eğer bir araca selpak satmaya gitmeseydim ben de ölecektim" dedi.


Diyarbakır'ın en işlek semtlerinden Dağkapı semtindeki Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk gün öldüğü sanılan selpak satıcısı küçük çocuğu İHA buldu.

Olay yerinde bulunan dükkan ve ev sahipleri olayın yaralarını sarmaya çalışırken, Final Dershanesi'nde tadilat çalışmaları başladı.

Dershanedeki öğrencilere selpak satan 11 yaşındaki Ramazan Turan, yaşadıklarını İHA'ya anlattı. Dershane öğrencilerinin öldüğünü sandığı küçük Ramazan, "Bir araba beni çağırmasaydı, ben şimdi ölmüştüm. Olaydan hemen önce bir araçtan beni çağırdılar. Bende mendil satmak için oraya gittim. Ondan sonra patlama oldu. Geldim buraya herkes yaralıydı. Her taraf kan içindeydi. Dershanedeki öğrenciler beni öldü zannettiler. Hepsi ağlamıştı. Beni gördüklerinde çok sevindiler" dedi.

Final Dershanesi öğrencisi Özgür Cebe ise, patlamanın şokunu hala üzerinden atamadığını belirterek, "Patlama anında sınıftaydık. Dershaneden çıkmaya 5 dakika vardı. En yakın sınıflardan birindeydim. Bizim sınıfın önünde bir kamyonet vardı. O kamyonet olmasaydı belki de daha kötü şeyler olurdu. Patlama anında elektrikler gitti, biz hemen yere eğildik. Çok korkmuştum. En önde oturuyordum, dışarıya çıktım. Sabaha kadar elim ayağımı titredi" diye konuştu.


Meydana gelen patlamada 4'ü öğrenci, 1'i kamu görevlisi 5 kişi hayatını kaybetmiş, 68 kişi de yaralanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 15:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?