3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Teslim edilmeden harabeye döndüler

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Çeltikli köyünde Beritan göçerleri için inşa edilen 540 konut sahiplerine resmi teslimatı yapılmadan oturulamaz hale geldi.

Zemin ve duvarlarında çökme ve çatlaklar oluşan konutlara bu yüzden sadece gidecek yeri olmayanlar taşındı. Konutların yarısı boş kalırken göçerlerin kaderi teftiş kurulundan gelecek rapora kaldı.

Beritanlılar Kooperatifi Başkanı Musa Yeşiltaş, yerleşik düzene geçmeleri amacıyla 1993'te yapılmaya başlanan konutların 2004'te tamamlandığını söyledi.

'CEZASINI ÇEKSİN'
Yeşiltaş, çökme yüzünden konutların yarısının boş olduğunu belirterek, şöyle dedi: "2004 rakamlarına göre, her biri 2 bin YTL'ye mal oldu. Toplam 28 milyon 80 bin YTL. Konutlar yığma ve kolonsuz yapılmış.

Bu toprak, bu projeyi kaldırmıyor. Kusurun yüzde 50'si müteahhit firmanın ise yüzde 50'si de ilgili kurumun. Burada hata kiminse cezasını çeksin. Ayrıca hak sahipleri kişi başına 23 bin YTL borçlandı. Oturamayacağımız yerin parasını nasıl ödeyeceğiz? Savcılık dahil tüm mercilere bildirdik.'' Bayındırlık İl Müdür Vekili Ömer Faruk Akdoğan, kapatılan Köy Hizmetleri'nin geçici kabulle müteahhite hak edişi ödeyip kendilerine devrettiğini söyledi, "Konu teftiş kurulumuza intikal etmiş durumda" dedi.

Sabah
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 10:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?