3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Teslim olan iki PKK'lı serbest

PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında askeri ve siyasi eğitim gördükten sonra örgütten kaçan 2 terörist, ‘etkin pişmanlıktan' yararlandırılarak ceza verilmeden serbest bırakıldı.

Kuzey Irak’taki örgüt kamplarında bomba ve silah eğitimi aldıktan sonra örgütten kaçarak Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) peşmergelerine teslim olan ardından Habur Sınır Kapısı'na getirilerek güvenlik güçlerine teslim edilen E.T ve Ş.D adlı PKK'lıların yargılanmalarına 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada sanıt 2 PKK'lı hazır bulundu.

Sanıklar örgüt adına silahlı hiçbir eyleme katılmadıklarını belirterek pişman olduklarını söyledi. 2 yıl önce örgüte katılan E.T, “Örgütte bulunduğum süre içerisinde bir çatışmaya katılmadım. Örgütün gerçek yüzünü görünce kaçmaya karar verdim. Fırsatını bulduğum gibi kaçtım. Örgüte sempati duyan köylüler beni yakalayıp örgüte teslim ettiler. Farklı bir kampa götürüldüm. Bir süre kaldıktan sonra oradan da kaçtım. IKDP'ye teslim oldum. Bana iş teklifi yaptılar. Kendi yanlarında olmamı istediler, ama ben kabul etmedim” dedi.

Ş.D. adlı PKK'lı ise, “Beni ajanlıkla suçlayarak hapsettiler. Bu sürecin sonunda beni tekrar örgüte almak istediler. Ancak onlara katılmak istemediğimi söyledim. Kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldum” diye konuştu.

Duruşmaya kısa ara veren mahkeme sanıkların herhangi suça bulaşmadan kendiliğinden örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmaları nedeniyle TCK’nın 221/2 maddesi uyarınca etkin pişmanlıktan yararlandırılarak ceza verilmeden serbest bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 22:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?