3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Teşvik almasını bilmiyoruz'

Diyarbakır Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren 'Tek Adımda Yatırım Bürosu'nun faaliyetleriyle ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşları amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş adamları bilgilendirildi.


Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda (DTSO) yapılan toplantıda konuşan Tek Adımda Yatırım Bürosu Yöneticisi Niyazi Kavar, 2004 yılı Kasım ayında faaliyete başladıklarını belirterek, "Şimdiye kadar bize 600'ün üzerinde başvuru yapıldı. Sağladığımız kredilerle 143 kişi iş kurmuş bulunmaktadır" dedi.


Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş da, devlet olarak ilk önce iğneyi kendilerine batırdıklarını belirterek, "140 yıllık bir Batılılaşma sürecinden geçiyoruz. Ceza Kanunu'nu İtalya'dan, Ticaret Kanunu'nu Almanya'da ve Medeni Kanunu'nu İsviçre'den aldık. Ne İsviçre gibi medeni bir toplum oluşturduk ne de Almanya gibi güçlü ticari ağ ve hacmini geliştirdik. Türkiye dünyada üretilen fındığın yüzde 70'ini üretiyor. Ancak fındık borsasını, sektörünü Almanlar yönetiyor. Kurumsal yapıda yapılacak değişiklikle zenginliklerimizden faydalanabilir hale gelebiliriz" diye konuştu.


DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise yoksul ülkelerin doğru bir yapı kurarak zenginleştiğinin altını çizerken, "Teşvik alma becerisi gösteremediğimiz için teşviklerden yeteri derecede yararlanamıyoruz. Yeni çıkan teşvik yasası kapsamında bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Gaziantep ve Bursa kadar teşvik alamadı. Çünkü teşvik almasını bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 18:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?