3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Tıbbı kazanan öğrenciler çok mutlu

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 tarihinde PKK terör örgütü tarafından bombalı saldırının yapıldığı Final Dersanesi öğrencileri Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) büyük bir başarı sağladı.

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 tarihinde meydana gelen ve 6'sı öğrenci 7 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı saldırı sonrası travma yaşayan öğrencilerin birçoğunun Türkiye'nin en iyi üniversitelerini kazanması ailelerini ve öğretmenlerini sevince boğdu. ÖSS'de 3 bin 132'nci olan Berat Deniz, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Deniz ailesinin 4 çocuğunun en büyüğü olan Berat Deniz, her gün, ölen arkadaşları için bir saat çalışarak sınavı kazandığını söyledi. Diyarbakır Gaziler semtinde ailesi ile birlikte yaşayan Berat Deniz yaşadıklarını şöyle anlatı:

"Babam işçi ve 4 çocuklu bir aileden geliyorum. Sınav herkes için zordu ama özellikle Final Dersanesi'nde olan öğrenciler için bu bir nebze daha artmış vaziyetteydi. Patlama üzücü bir olay ve kötü bir şeydi. Yaralanan ve ölen arkadaşlar vardı, çok etkiliyor insanı. Çünkü orada biz de olabilirdik. Ölenler arasında biz de olabilirdik. Ağır yaralılar arasında biz de olabilirdik ve gerçekten kötü bir dönemdi. Hatırlamak istediğim bir dönemdi. O anı atlatmaya hala çalışıyorum, çünkü inanılmaz bir olaydı.

Herkesin başına gelebilecek bir şey değil. Bu travmayı atlatmamda dersanenin büyük bir etkisi oldu ve inanılmaz bir koordinasyon gördük. Bu bizi motive etti. Öğretmenlerimiz bize, '5 saat çalışıyorsanız 1 saat de ölenler için çalışacaksınız' dedi. Bu bizi kamçıladı. Sınavı kazanmamıza vesile oldu, ek çalışmak. Sınav'da 3 bin 132'nci oldum, Ege Tıp Fakültesi'ni kazandım. Hedefim en iyi yolda ilerlemek. Bir vatandaş olarak doktorlardan bayağı şikayetçiydim. Bunları en aza indirmek istiyorum, kendi hayatımda.

Ve en iyi doktor unvanını almak istiyorum. Çoğu insan parası için tıbbı seçer ama önemli olan insanlara yardım etmeyi seviyordum ve bunun için tıbbı seçtim. O olay kelimelerle anlatılmaz ancak yaşayan bilir, önemli olan bunu atlatmış olmamızdır."

ÖSS'de Türkiye ortalamasında 2 bin 820'nci olarak üniversiteye yerleşen Aylin Özkahraman, patlama olayından etkilendiğini ve şoku kısa sürede atlattığını belirterek, "ÖSS'de 2 bin 820'nci sıradan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandım. Küçükken tek hedefim vardı; doktor olmak. O yüzden yazdım tıp fakültesini. Biz burada kötü şeyler yaşadık, psikolojimiz bozuldu ve ders çalışamaz hale gelmiştik son zamanlarda. Ama dersanemiz öğretmenleri ve ailemiz desteği sayesinde atlattık ve hedefimize
odaklanmayı başardık" dedi.

ÖĞRETMEN VE AİLELER ÇOCUKLARI MOTİVE ETTİ

Bombalı saldırı sonrası travma yaşayan öğrencilere en büyük destek rehber öğretmenler ile ailelerden geldi. Çocuğunu zorlu sınav öncesi motive eden anne Feride Deniz , tıp fakültesini kazanan oğlu Berat Deniz ile gurur duyuyor. Diyarbakır'da yaşanan olayın üzücü olduğunu belirten Feride Deniz; şunları söyledi:

"Çocuğumuzun önce psikolojisi ile uğraştık. Çünkü patlama hem memleketimiz için hem şehrimiz için çok kötü ve üzücü bir olaydı. Hepimiz ailece ve millet olarak buna üzüldük, ölenlere başsağlığı diliyorum. Bundan sonra böyle bir olayın olmamasını diliyorum. Gerçekten Diyarbakır'ımız bu olaydan çok etkilendi. O olayda çocuğumu kaybedebilirdim ama kaybeden annelere başsağlığı diliyorum. Biz iki ay bu olayı unutamadık. Çocuğumuz gece kalktığı zaman psikolojisi bozuluyordu ve bunu atlatmak için bizler yardımcı olmaya çalıştık. Bu olayı unutmasını istedik. Çünkü bundan sonra hayat devam ediyordu ve bunu başarması gerektiğine inanıyordum. Çocuğum olayı yaşamadığı halde çok etkilendi ama biz ona destek verdik. Bu olayın tekrarlanmasını istemiyoruz, bundan sonra kendi geleceğine bakacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 17:17:28
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 17:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eser arı IP: 88.229.51.xxx Tarih : 14.10.2008 19:26:37

ya tıpı kazanmak cokk güzel bi duyguu yaaaa allah bizede nasip etsin