3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ticart Borsasından Ramazan yardımı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) tarafından artık gelenekselleşen gıda yardımı bu yılda sürdürüldü.

Kent merkezinde bulunan bin 200 aileye içerisinde mercimek, pirinç, makarna, şeker ve yağdan oluşan 25 kilogramlık yardım paketleri dağıttı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, "Bizim için kutsal bir görev olan ihtiyaç sahibi kişilere yardım etme, destek olma görevimizi geçmişte olduğu gibi bugün de yerine getiriyoruz. Endonezya'da Ramazan ayı dolayısıyla bir zenginin yardım dağıtımı sırasında çıkan izdihamda 23 kişi öldü. Bu tür olaylar çok üzücü olaylardır yaşanmaması gerekiyor. Hayır Allah rızası için ve gizlilik içinde yapılmalı. Veren eli alan el görmemeli. Yardıma muhtaç insanlarımızın daha çok bulunduğu kenar semtlerde tespit edilen 1200 aileye gıda paketlerin dağıtımını gerçekleştirdik. Her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı ve öğrencilerimize kırtasiye yardımı TOBB ve Borsamız tarafından yapılmaktadır. Bu yardımların dağıtımında ailelerin rencide edilmemesine özen gösteriyoruz. Endonezya'da Ramazan ayı dolayısıyla bir zenginin yardım dağıtımı sırasında çıkan izdihamda 23 kişi öldü. Bu tür olayları yaşanmaması gerekiyor veren eli alan el görmemeli'' dedi.

Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır'daki okullarda okuyan ihtiyaç sahibi yaklaşık 1600 ilköğretim öğrencisine kırtasiye yardımı yaptı. Merkeze bağlı köylerde bulunan ilköğretim okullarında kırtasiye yardımı dağıtımına katılan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, eğitimin üzerinde fazlasıyla durulması gereken bir unsur olduğunu belirterek, "Birçok sorunun temelinde eğitimsizlik yatıyor. Toplumsal sorumluluğu hisseden herkesin eğitime destek vermesi gerekir. Bunun içinde eğitim konusunda herkesi göreve çağırıyorum. Biz bu ülkeyi sadece atalarımızdan miras almadık. Aynı zamanda gelecek nesillere bırakacağımız bir emanet olarak görüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?